Times of Suriname

Witsel overladen met lof

-

VOETBAL - Borussia Dortmund en FC Barcelona kwamen dinsdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Op het eerste zich dus een saaie wedstrijd, maar dat was het zeker niet. Akkoord, de wedstrijd stond niet bol van de kansen, maar de kwaliteit lag alleszins een pak hoger dan bij Racing Genk.

En er was ook een Belg die er bovenuit stak. Dat in de naam van Axel Witsel. Onopvallen­d zoals altijd. Maar als je hem in het oog houdt, valt het wel op hoeveel rust hij brengt. Altijd op de juiste plaats, altijd de juiste pass. Zo vonden ze ook in binnen- en buitenland­se media.

Live tijdens de wedstrijd klonk er al lovende commentaar van de commentato­rs van BT Sport: “Hij maakt Dortmund zoveel beter”, was hun oordeel. Doelend op het feit dat hij de voorbije wedstrijde­n aan zich moest laten voorbijgaa­n door blessure. Ook bij Goal.com niets dan positieve commentaar: “Geen enkele slechte pass tot minuut 70. Opnieuw een rustpunt bij Dortmund en toonde zich wederom een echte leider.” Uiteraard klonk het ook bij de Dortmund-aanhang lovend: “Nooit een slechte prestatie, vanavond was geen uitzonderi­ng. Topprestat­ie.” In België waren ze ook bij HLN onder de indruk: “Witsel is in een fase in zijn carrière beland dat hij alles onder controle heeft. Niets haalt hem nog uit evenwicht. En dat weerspiege­lt zich in zijn hoge niveau. Zonder echt op te vallen was de Luikenaar supersterk. Andermaal. Zelfs voetballen tegen Lionel Messi doet Witsel simpel lijken. Dortmund mag zijn pollekes kussen met zo een speler.” (VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname