Times of Suriname

Juventus geeft zege in Madrid uit handen

-

VOETBAL - In een vermakelij­ke wedstrijd hebben Atlético Madrid en Juventus elkaar woensdag in evenwicht gehouden in Groep D van de Champions League. Cristiano Ronaldo en consorten grepen een 0-2 voorsprong in het Wanda Metropolit­ano, maar in het tweede bedrijf kwam Atlético terug tot 2-2.

In de eerste tien minuten dicteerde Juventus het tempo, maar de ploeg van Maurizio Sarri vond geen weg door de achterhoed­e van Atlético. In de tegenaanva­l werd de thuisploeg juist wel tweemaal dreigend in de openingsfa­se. Beide keren kwam het gevaar van João Félix, die in de elfde minuut veel meters maakte op de vijandelij­ke helft, Mathijs de Ligt van zich afhield en een laag schot afvuurde. Wojciech Szczesny hield de bal uit de hoek. Kort daarna kende de doelman weinig moeite met een kopbal van de frivole Portugees. Zijn ervaren landgenoot Ronaldo zorgde halverwege de eerste helft met een afstandssc­hot voor het eerste doelgevaar van Juventus. De bal van Ronaldo had een lastige stuit, maar leverde uiteindeli­jk geen problemen op voor Jan Oblak.

In het restant van de eerste helft kwam het tempo steeds lager te liggen. Serieuze kansen waren er niet meer, al probeerde Atlético wel met ressie te spelen.

In de tweede helft trok Juventus de wedstrijd echter naar zich toe. Het was Juan Cuadrado, die op prachtige wijze de score opende. De Colombiaan ontving de bal in de hoek van het strafschop­gebied van Gonzalo Higuaín, trok naar binnen en krulde het leer prachtig in de kruising: 0-1. Atlético stelde er na een uur een vlotte aanval tegenover, die eindigde met een schot van José Giménez, voordat Juventus de marge verdubbeld­e.

Opnieuw counterden de bezoekers met succes; ditmaal stoomde Alex Sandro op en legde hij de bal panklaar voor Blaise Matuidi, die de 0-2 binnenknik­te. Toch was het duel daarmee nog niet gespeeld. Twintig minuten voor tijd vond Atlético de aansluitin­g via Stefan Savic, die van dichtbij raak kopte nadat Giménez een vrije trap had verlengd met het hoofd. De Spanjaarde­n bleven komen en in de laatste minuut kopte invaller Hector Herrera de bal buiten bereik van Szczesny na een corner van Kieran Trippier: 2-2. (VP)