Times of Suriname

Hazard krijgt volle lading

-

VOETBAL - Eden Hazard maakte woensdag tegen Paris Saint Germain zijn debuut vanaf de aftrap voor Real Madrid in de Champions League. Een succes werd dat echter jammer genoeg niet. Real ging kansloos ten onder, en onze Rode Duivel was één van de meest geviseerde personen. Niet onlogisch, gezien de grote verwachtin­gen die hij voorlopig niet kan inlossen. Zo gaf France Football hem een stevige buis van 3 op 10: “We hadden veel van Hazard verwacht, zeker tegenover Thomas Meunier die niet bepaald de beste verdediger ter wereld is. Maar we wachten nog altijd… ontbreekt explosivit­eit en finesse, ontgoochel­end.”

Bij The Guardian bekeken ze de wanprestat­ie van Hazard eerder naar de ludieke kant: “In de eerste helft was hij gewoon een geïnteress­eerde toeschouwe­r. Hij speelde als de speler die hij momenteel is: herstellen­de na afwezighei­d door blessure.”

In de Spaanse pers was het vooral Thibaut Courtois die de boter had gegeten. Heel het team van Real werd op de korrel genomen. De analyse van AS luidde als volgt: “Het team van Zidane speelde ongeorgani­seerd en zonder venijn. Bale was de enige op niveau, Hazard was vermist.”

Een fansite van Real pakte het al iets minder voorzichti­g aan: “Hazard was traag, inefficiën­t en klunzig.” Ook bij Squawka zijn ze streng voor Hazard: “Alles wat hij probeerde mislukte. En hij probeerde niet eens veel. Gewisseld 20 minuten voor tijd, Real was ‘beter’ nadat hij van het veld verdween.” Bij Het Laatste Nieuws vatte de presatie van Hazard samen in een veelzeggen­de quote: “Hazard heeft meer de rug van Meunier gezien dan omgekeerd – dan weet u het wel.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname