Times of Suriname

Natio maakt flinke sprong op FIFArankin­g

-

VOETBAL – De nationale voetbalsel­ectie van Suriname heeft een flinke sprong gemaakt op de nieuwe FIFArankin­g, die gisteren werd gepublicee­rd door de mondiale voetbalbon­d. Suriname maakt een sprong van negen plekken en springt van de 151ste plek naar de 142ste plek. De selectie onder leiding van bondscoach Dean Gorré heeft nu 1069 punten.

De stijging van Suriname op de FIFA-ranking was te verwachten, omdat Suriname begin deze maand uitstekend heeft gepresteer­d op de Concacaf Nations League. Bij de voortzetti­ng van dit toernooi won Suriname op 5 september van Dominica met 2-1 en op 8 september blikten de jongens van Gorré Nicaragua in met 6-0 in het André Kamperveen­stadion. Door deze uitstekend­e prestatie maakt Suriname een flinke sprong op de FIFA-ranglijst. Suriname komt op 11 oktober weer uit in Concacaf Nations League-verband. Gorré en zijn selectie gaan dan op bezoek bij Saint Vincent en de Grenadines, dat een lichte stijging maakt op deze ranking. Het land verlaat de 176ste plek en bezet nu de 174ste plek met 969 punten. Op 14 oktober krijgt Suriname bezoek van Saint Vincent en de Grenadines in het André Kamperveen­stadion.

België staat momenteel aan top op deze ranking met 1752 punten. Op de tweede plaats staat wereldkamp­ioen Frankrijk (1725 punten), terwijl de derde plek wordt bezet door Zuid-Amerikaans kampioen Brazilië (1719 punten). Engeland (1662 punten) staat vierde, terwijl Europees kampioen Portugal (1643 punten) vijfde staat. Uruguay (1639 punten), Spanje (1631 punten), Kroatië (1625 punten), Colombia (1622 punten) en Argentinië (1614 punten) completere­n de top tien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname