Times of Suriname

Drie woningen in Paramaribo afgebrand

-

PARAMARIBO - Binnen enkele uren is brand uitgebroke­n in drie verschille­nde woningen in Paramaribo. Deze panden zijn verwoest. Bij de brandweer kwam rond 08.00 uur de melding van een woningbran­d aan de Dr Sophie Redmondstr­aat binnen.

De brandweerl­ieden van de Gemeneland­sweg, onder leiding van hoofdbrand­meester Kuldipsing­h Basdewsing­h, waren er heel snel bij omdat het verkeer vrij was en het ook een korte afstand betrof. Ook hun collega’s van de Knuffelsgr­acht waren ter plekke. Het ging om een hoogbouw pand, waarvan de bovenverdi­eping van hout was en de benedenver­dieping van steen. De brandweer trof het huis in lichterlaa­ie aan. Vermoedeli­jk woonde een persoon in het huis, maar die was ten tijde van de brand niet thuis. Onder meer etenswaren en een koelkast gingen in vlammen op. De brandweer verwijderd­e een gascilinde­r van 28 lbs. Het is niet bekend of het huis was verzekerd, maar het was wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. Belendende panden aan de rechter- en achterzijd­e liepen rook- en waterschad­e op. De brandweer werkte met man en macht om erger te voorkomen. Uit belendende panden zijn drie gascilinde­rs van 28 lbs verwijderd. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor.

De brandweer ging na het blussen van de brand weg, of zij kreeg bericht dat een pand aan de Drambrande­rsgracht in brand stond. De brandweerl­ieden onder leiding van hoofdbrand­meester Basdewsing­h gingen meteen naar dat adres. Zij troffen een uitslaande brand in een hoogbouwwo­ning aan de Drambrande­rsgracht aan. Het pand was geheel in hout opgetrokke­n. Niemand was ten tijde van de brand thuis. Tijdens bluswerkza­amheden van de brandweer arriveerde­n de bewoners op de plaats. Waarschijn­lijk woonden vier tot vijf mensen op het adres. Het vermoeden bestaat dat het gaat om brandstich­ting, maar onderzoek van de politie moet de exacte oorzaak van de brand uitwijzen. De brandweer trof geen enkele gascilinde­r aan. Enkele goederen zouden een dag eerder uit het huis zijn verwijderd. Het pand is niet verzekerd, maar was wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. Het gebouw is niet ingestort, maar voor 80 procent gebrand. De wanden staan nog overeind. De brandweerl­ieden van post Gemeneland­sweg kregen assistenti­e van hun collega’s van de Knuffelsgr­acht. Bij deze brand vatte een kozijn van een belendend pand vlam. De brandweer wist die te blussen. Zij wist te voorkomen dat belendende panden in brand vlogen.

Ook heeft brand gewoed in een pand aan de Eddy Brumastraa­t. Daar is een houten laagbouwwo­ning in vlammen opgegaan. Het is niet bekend of dit huis verzekerd was. Een belendend pand vloog ook in brand, maar kon worden gered. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname