Times of Suriname

RB Leipzig gaat aan kop

-

VOETBAL - RB Leipzig staat aan kop in de Bundesliga, dankzij een 0-3 overwinnin­g op Werder Bremen. Het elftal van trainer Julian Nagelsmann legde de basis voor de uitzege in de eerste helft, toen Willi Orban en Marcel Sabitzer trefzeker waren. Leipzig heeft dertien punten verzameld uit vijf duels.

Leipzig, dat het Champions League-seizoen dinsdag begon met een 1-2 overwinnin­g op Benfica, nam al na dertien minuten spelen de leiding. Christophe­r Nkunku legde de bal uit een hoekschop panklaar op het hoofd van Orban, die koelbloedi­g raak kopte in de linkerhoek. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam in de 35ste minuut, toen Marcel Sabitzer een vrije trap van twintig meter afstand op fraaie wijze over de muur krulde. Werderdoel­man Jiri Pavlenka was volstrekt kansloos op de inzet van de internatio­nal van Oostenrijk.

Werder, met Davy Klaassen op het middenveld, probeerde na rust terug te komen in de wedstrijd. De thuisspele­nde ploeg had echter niet het vermogen om het Leipzig lastig te maken, ook niet toen de bezoekers met tien spelers kwamen te staan na de tweede gele kaart voor Konrad Laimer wegens een ongelukkig­e handsbal. De formatie van Nagelsmann gooide de wedstrijd zeven minuten voor tijd definitief in het slot toen Marcelo Saracchi uit een rebound trefzeker. Het was de eerste keer in negentien opeenvolge­nde thuisduels dat Werder niet tot scoren wist te komen.