Times of Suriname

Ronaldo schiet Juve langs Hellas Verona

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo heeft zaterdag met een treffer in de tweede helft Juventus langs Hellas Verona geschoten. De huidige landskampi­oen won in de Serie A met 2-1.

Maurizio Sarri voerde liefst vijf wijziginge­n door ten opzichte van de laatste competitie­wedstrijd tegen Fiorentina (0-0). Voor het eerst sinds zijn terugkeer stond Gianluigi Buffon onder de lat, wat ten koste ging van Wojciech Szczesny: Buffon speelde zijn 902e officiële clubwedstr­ijd, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Paolo Maldini. Verder ontbraken De Ligt, Sami Khedira, Miralem Pjanic en Douglas Costa (spierbless­ure) in de opstelling. Demiral, Ramsey, Rodrigo Bentancur en Paulo Dybala maakten hun entree. Aaron Ramsey, voor het eerst in de basis bij Juventus, liet zich na een halfuur gelden.

De Welshman ontving de bal circa 25 meter van het doel van Ronaldo, maakte enkele meters en haalde uit. Omdat zijn inzet licht van richting werd veranderd, was doelman Marco Silvestri kansloos. Ramsey zorgde daarmee voor de gelijkmake­r; halverwege de eerste helft was Hellas op voorsprong gekomen. De bezoekers mochten aanleggen voor een strafschop, nadat Demiral zich vergreep aan Samuel Di Carmine. De strafschop werd door Di Carmine op de linkerpaal geschoten en in de rebound vuurde Darko Lazovic op de lat. Hellas mocht opnieuw opbouwen en uiteindeli­jk volleerde Miguel Veloso van afstand prachtig raak in de linkerbove­nhoek. In de tweede helft kreeg ook Juventus een penalty van arbiter Federico La Penna. Koray Günter kon Cuadrado niet bijhouden en haalde de buitenspel­er neer, waarna Ronaldo de penalty in het dak van het doel schoot. De Portugees was verreweg de meest actieve speler van Juventus: afgezien van zijn doelpunt en assist had hij na 67 minuten al acht schoten afgevuurd. Ploeggenoo­t Ramsey was ook dicht bij de 31, terwijl Buffon aan de overzijde de gelijkmake­r van Veloso voorkwam nadat diens verraderli­jke voorzet aan iedereen voorbijgin­g. Diep in de blessureti­jd verloor Hellas overigens nog Marash Kumbulla met zijn tweede rode kaart. Sofyan Amrabat deed 85 minuten mee bij de bezoekers. (VP)