Times of Suriname

Inter wint stadsderby van Milan

- Marcel Brozovic van Internazio­nale wordt door twee verdediger­s belaagd. (Foto: Goal)

VOETBAL - De stadsderby van Milaan is een prooi geworden voor koploper Inter. De Nerazzurri hadden weinig te duchten van stadgenoot AC Milan en maakten in de tweede helft het verschil: 0-2.

Om aan te kunnen haken bij de top in de Serie A had AC Milan een overwinnin­g nodig op stadgenoot Internazio­nale. De Rossoneri maakten echter niet al te veel indruk in de eerste helft van de wedstrijd, die verstoken bleef van veel hoogtepunt­en. Pas na rust kwam de wedstrijd echt los. Het was Marcelo Brozovic, de Kroatische middenveld­er van Inter, die doel trof. Na lang overleg tussen de VAR en de scheidsrec­hter concludeer­de beide heren dat de bal onderweg niet werd aangeraakt, waardoor er geen sprake was van buitenspel: 0-1. De tegentreff­er was het teken voor Milan om iets aanvallend­er te gaan denken. De defensie van Inter, waar Stefan de Vrij gewoon een basisplaat­s had, bleef echter eenvoudig overeind. Het waren juist de blauw-zwarten die het meeste gevaar stichtten en tien minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid. Romelu Lukaku was daarvoor verantwoor­delijk: hij knikte een voorzet vanaf links knap in de verre hoek en scoorde daarmee in zijn eerste Milanese derby. De overwinnin­g van Inter onderstree­pt de titelaspir­aties van de ploeg van trainer Antonio Conte. Met twaalf punten uit vier duels zijn de Nerazzurri uitstekend begonnen aan het Serie A-seizoen, terwijl de rood-zwarte stadgenoot moet vrezen voor weer een kleurloos seizoen. Milan heeft zes punten en staat negende. (VP)