Times of Suriname

Bayern herstelt zich

-

VOETBAL - Bayern München heeft zich zaterdag in de Bundesliga hersteld van de halve misstap van vorige week tegen RB Leipzig (1-1).

Het team van Niko Kovac had mede dankzij de achtste en negende seizoensgo­al van Robert Lewandowsk­i geen moeite met 1. FC Köln: 4-0. Na drie minuten spelen, liepen de bezoekers reeds achter de feiten: Bayern kon veel te makkelijk het doelgebied van Timo Horn bereiken, waarna Lewandowsk­i de bal via het been van Rafael Czichos in het doel werkte. Het team van Kovac had daarna uitzicht op een tweede treffer, maar kon Horn niet voor een tweede keer verschalke­n. Na een kwartier spelen beet FC Köln meer van zich af en hield men Bayern meer van zich af. Hoewel men richting de rust zelfs enkele gevaarlijk­e momenten voor het doel van Manuel Neuer creëerde, ontsnapte men ook in de extra tijd toen Lewandowsk­i een grote kans onbenut liet.

In het laatste half uur liep de regerende landskampi­oen verder uit. Na een charge van Kingsley Ehizibue ging Philippe Coutinho naar de grond: rood voor de verdediger en een strafschop voor de thuisploeg. De Braziliaan maakte vanaf elf meter zijn eerste goal voor de Beierse club: 3-0. Een inzet van Joshua Kimmich op de paal was een voorbode van de 4-0 van Ivan Perisic in de 73ste minuut: vanaf de linkerkant van het strafschop­gebied schoot hij de bal diagonaal in de rechterhoe­k achter Horn. Bayern speelt volgende week uit bij SC Paderborn. (Goal)

 ??  ?? Ivan Perisic (l) van Bayern München probeert de bal te veroveren van een tegenstand­er.
(Foto: Goal)
Ivan Perisic (l) van Bayern München probeert de bal te veroveren van een tegenstand­er. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname