Times of Suriname

Atlético klimt niet uit het dal

- Diego Costa van Atlético Madrid probeert op het doel te schieten, maar wordt getackeld door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Atlético Madrid heeft zaterdagav­ond opnieuw niet kunnen winnen. Het team van trainer Diego Simeone moest in eigen huis tegen Celta de Vigo genoegen nemen met een doelpuntlo­ze remise (0-0), na eerdere misstappen tegen Real Sociedad (2-0) en Juventus (2-2) in een week tijd. Atlético, dat voor het eerst sinds mei 2018 tegen Espanyol (0-2) niet voor eigen publiek wist te scoren, staat nu op tien punten uit vijf duels in LaLiga.

Celta liet in de eerste helft een goede indruk achter. Het team van trainer Fran Escribá kende een goede fase van min of meer dertig minuten waarin men veel balbezit had, maar ook gevaarlijk­er leek te zijn dan men daadwerkel­ijk was voor het doel van Jan Oblak. De beste kansen in het eerste bedrijf waren namelijk voor de ploeg van Simeone. De beste kans was al in de openingsmi­nuten voor Felipe. Na een vrije trap van Kieran Tripper zag de verdediger hoe Rubén Blanco zijn kopbal met een goede reflex onschadeli­jk maakte. De doelman van de Galiciërs had daarna ook een antwoord op pogingen van Lodi en Joao Félix en speelde zodoende een belangrijk­e rol in de doelpuntlo­ze ruststand.

In de tweede helft nam Atlético het initiatief. Joao Félix en Felipe hadden het vizier wederom niet op scherp staan, terwijl Rubén Blanco uitstekend reageerde op een schot van Koke. Hoe los Colchonero­s het ook probeerden, de bal wilde er niet in. Een kwartier voor tijd verrichtte Oblak een cruciale redding, na een goede ééntwee tussen Brais Méndez en Santi Mina.

In de laatste tien minuten had het duel ook zomaar in het voordeel van Celta kunnen uitvallen. Mina maakte ruimte voor zichzelf en zag hoe zijn schot over het doel van Oblak ging en ook een inzet van Pione Sisto had een beter lot verdiend. Het schot van de buitenspel­er was te zwak om de doelman van Atlético te passeren. Opvallend: Joao Félix werd voor het derde opeenvolge­nde competitie­duel na een uur spelen naar de kant gehaald en maakte ook in zijn debuut de negentig minuten niet vol. (VP)