Times of Suriname

SZVB in geldnood

-

ZAALVOETBA­L - De Surinaamse Zaalvoetba­lbond (SZVB) verkeert momenteel in geldnood, waardoor de bond een achterstan­d heeft met het betalen aan arbiters en huur voor de zaal, waar de zaalvoetba­lwedstrijd­en gespeeld worden. De bond nodigde afgelopen vrijdag alle clubs met spoed uit voor een vergaderin­g en de clubs zijn toen meegedeeld, om zo snel mogelijk het restant van het inschrijfg­eld te betalen.

Rolf Verwey, voorzitter van de SZVB, geeft aan dat het dit jaar heel zwaar is voor de bond om de competitie draaiende te houden; hierdoor werd afgelopen vrijdag met spoed een vergaderin­g ingelast. Hij geeft aan wat met de clubs is afgesproke­n. Hij hoopt dat ze gauw zullen voldoen eraan, zodat er een aanvang gemaakt kan worden met de competitie. Hij geeft verder aan dat als clubs zich niet houden aan de betalingen, dan zullen er sancties volgen. Clubs kunnen ook uitgeslote­n worden voor verdere deelname aan de competitie. De voorzitter zegt verder dat bijna 50 procent van de totale opbrengste­n uit inschrijvi­ngen nog ontvangen moet worden. Dus het gaat om een heel groot bedrag. Als de clubs zich houden aan de afspraken, kunnen de arbiters en de huur van de zaal betaald worden, zodat de competitie kan beginnen in oktober.

De voorzitter gaf eerder aan dat de wedstrijde­n van de algemene ronde niet goed bezocht worden door fans, waardoor er heel weinig geld binnenkomt via kaartenver­koop. Ook gaf hij aan dat een kaart helemaal niet veel kost, maar waarschijn­lijk speelt de slechte situatie van het land een rol, waardoor veel fans niet te zien zijn op de tribunes tijdens de wedstrijde­n van de algemene ronde. Hij hoopt dat de fans massaal de wedstrijde­n bezoeken als de playoffs beginnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname