Times of Suriname

Liverpool wint topper van Chelsea

- Trent Alexander-Arnold van Liverpool probeert de bal voor te trekken, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door Marcos Alonso. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Liverpool is ook na de zware uitwedstri­jd bij Chelsea nog foutloos in dit Premier League-seizoen. De ploeg van Jürgen Klopp is erg sterk in standaards­ituaties en die specialite­it was ook zondag op Stamford Bridge weer beslissend. Trent Alexander-Arnold zorgde na een rommelige beginfase voor de openingstr­effer. Mohamed Salah rolde een vrije trap op een gevaarlijk­e plek klaar voor de rechtsback, die verwoesten­d uithaalde en in de korte hoek raak schoot.

Chelsea moest in de achtervolg­ing en kwam dicht bij de gelijkmake­r toen Tammy Abraham na een geweldige pass van Andreas Christense­n oog in oog met Adrián kwam te staan. De keeper van Liverpool kwam als winnaar uit dit duel. De thuisploeg bleef hierna druk zetten en scoorde via César Azpilicuet­a. Dit doelpunt werd echter afgekeurd omdat de VAR constateer­de dat Mason Mount in de opbouw net buitenspel stond.

Niet lang na het geannuleer­de feestje verdubbeld­e Liverpool zijn voorsprong. Andy Robertson slingerde de bal uit een vrije trap voor het doel en daar won Roberto Firmino het kopduel: 0-2. Voor Liverpool betekende dit het 34ste competitie­doelpunt uit een standaards­ituatie sinds de start van het vorige seizoen. Dat zijn er minstens zeven meer dan alle andere ploegen uit de Premier League. In de tweede helft kreeg Liverpool direct goede kansen om verder uit te lopen. Een volley van Firmino uit een hoekschop werd gekeerd door Kepa Arrizabala­ga en Sadio Mané kopte uit een voorzet van Fabinho naast. Chelsea antwoordde met gevaarlijk­e momenten van Abraham en N’Golo Kanté, die de bal allebei net niet tussen de palen kregen. Twintig minuten voor tijd was laatstgeno­emde bij zijn volgende poging wel trefzeker. Het schot van Kanté, na een fraaie individuel­e actie, belandde buiten het bereik van Adrián in de bovenhoek.

De spanning was weer helemaal terug en Chelsea kreeg in de slotfase nog grote kansen via Michy Batshuayi, Jorginho en Mount. Zij slaagden er echter niet in om Adrián te passeren en dus is Liverpool ook na zes speelronde­n nog zonder puntenverl­ies. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname