Times of Suriname

Manchester City boekt monsterzeg­e

-

VOETBAL - Manchester City heeft zich meer dan uitstekend hersteld van de blamage van vorige week bij Norwich City. De voetbalmac­hine van Pep Guardiola toonde geen enkele genade met Watford en won met 8-0.

City stond al na achttien minuten op een 5-0 voorsprong en schreef daarmee geschieden­is. In de Premier League nam een ploeg nog nooit sneller zo een ruime voorsprong.

City kwam al binnen de eerste minuut op voorsprong. Een werkelijk geweldige voorzet van Kevin De Bruyne werd binnengeti­kt door David Silva. Vervolgens kwam Watford erg dicht bij de gelijkmake­r, via Gerard Deulofeu. Hij speelde Otamendi uit en schoof de bal net naast.

Het was direct het laatste moment waarop Watford mocht hopen op een goed resultaat. City drukte het gaspedaal in en veegde de hekkenslui­ter werkelijk van de mat. Sergio Agüero benutte in de zevende minuut een strafschop, Rihad Mahrez scoorde uit een van richting veranderde vrije trap en Bernardo Silva kopte raak uit een verlengde hoekschop. Er was nog geen kwartier gespeeld toen City al op een 4-0 voorsprong stond. Otamendi gleed bij de tweede paal de 5-0 binnen. Watford was simpelweg geen partij voor City, dat er ondanks een behoorlijk aantal kansen niet in slaagde om voor rust nog een zesde treffer op het bord te krijgen. Dat lukte ‘pas’ drie minuten in de tweede helft, toen David Silva en Bernardo Silva wat tackles ontweken en laatstgeno­emde zijn tweede van de middag maakte.

Agüero liet twee grote kansen liggen, voordat Bernardo Silva na weer een fijne voorzet van De Bruyne de zevenklapp­er (en zijn hattrick) compleet maakte. Met nog een halfuur op de klok leek een historisch­e zege met dubbele cijfers absoluut mogelijk.

Dat leed bleef Watford bespaard. Mahrez kopte geheel vrijgelate­n op de lat voordat De Bruyne met een geweldige uithaal voor de 8-0 zorgde. Kort voor tijd miste de Belg nog een geweldige kans op de negende en dus blijft het Premier Leaguereco­rd in handen van United. Voor City betekent dit (uiteraard) wel de hoogste overwinnin­g ooit op het hoogste niveau. (VI)