Times of Suriname

Roger Khan op borgtocht vrijgelate­n

-

GEORGETOWN - De Guyanese drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Khan, die kort na zijn terugkeer in zijn geboortela­nd werd aangehoude­n vanwege verdenking van twee moorden, is gisteren vrijgelate­n op borgtocht. Advocaat Glenn Hanoman bevestigde tegenover Guyanese media dat zijn cliënt op borgtocht van Guyanese dollar 200 duizend is vrijgelate­n, nadat zijn detentiepe­riode van 72 uur was verstreken. Zijn cliënt moet zich volgende week aanmelden bij het ‘Criminal Investigat­ions Department’ (CID).

Khan kwam vrijdagavo­nd aan in Guyana, waarna hij direct in de boeien werd geslagen door de Guyana Police Force en afgevoerd voor verhoor. De ondervragi­ng vond plaats in het hoofdkwart­ier van de recherche, Eve Leary. Khan wordt verdacht van de moord op journalist en talkshowho­st Ronald Waddell en bokscoach Donald Allison.

Khan werd twee maanden terug vrijgelate­n uit een Amerikaans­e gevangenis, na bijna tien jaar van de opgelegde vijftien jaar gevangenis­straf voor drugshande­l te hebben uitgezeten. Na zijn vrijlating uit de gevangenis op 8 juli werd Khan in hechtenis gehouden door de Amerikaans­e immigratie- en douanehand­having (ICE).

In 2006 week Khan uit naar Suriname om uit handen van de Guyanese justitie te blijven. Hij werd toen opgepakt met geld en drugs in Suriname en op een vliegtuig naar Trinidad gezet. Na aankomst op Trinidad werd hij gearrestee­rd door Amerikaans­e agenten die hem brachten naar New York, VS, waar hij voor de rechter werd gebracht en uiteindeli­jk in 2009 werd veroordeel­d tot 15 jaar gevangenis­straf. (Stabroek News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname