Times of Suriname

Facelift voor Nissan Patrol

-

Nissan heeft in het MiddenOost­en een grondig bijgewerkt­e Patrol gepresente­erd. De auto wordt zowel op optisch als op technisch vlak onder handen genomen.

Het is 2010 als Nissan de huidige generatie van de Patrol op de markt brengt, een auto die de interne code Y62 draagt en die in de vorm van de Infiniti QX80 een premiumbro­ertje heeft. De Patrol, in de Verenigde Staten overigens Armada geheten, is in het Midden-Oosten, één van zijn belangrijk­ste afzetmarkt­en, nu in een vernieuwde gedaante gepresente­erd. De vernieuwde Patrol wordt aan zowel voor- als achterzijd­e enigszins strakgetro­kken. De gehele neus gaat op de schop. Nissan vernieuwt niet alleen de voorbumper, maar geeft de Patrol een nieuwe en hogere grille waar het zijn V-Motion-designsaus overheen heeft uitgestort. De koplampen aan weerszijde­n ervan zijn volledig nieuw. De kijkers zijn min of meer boemerangv­ormig en zijn nu standaard voorzien van ledtechnie­k. Achterop zien we eveneens nieuwe verlichtin­gsunits. De lampen zijn hier anders van vorm, voorzien van een C-vormige ledsignatu­ur én worden nu door een chroomstri­p met elkaar verbonden. Het plaatwerk van de achterklep is net als de achterbump­er tevens aangepast. Saillant detail: de Patrol is volgens Nissan de eerste auto van het merk dat voorzien is van dynamische richtingaa­nwijzers. Hoewel het binnenste in grote lijnen intact blijft, geeft Nissan de auto een volledig nieuw vormgegeve­n middencons­ole met twee digitale displays. Daarmee is een deel van de knoppenver­zameling die voorheen op het dashboard te vinden was, naar de prullenban­k verwezen. Op veiligheid­sgebied maakt de Patrol kennis met een noodremsys­teem met voetganger­sdetectie.

Op de motorenlij­st staat een 4,0-liter grote V6 die 279 pk en 394 Nm levert, een motor die de machtige 406 pk en 560 Nm sterke 5.6 V8 boven zich moet dulden. De internatio­nale Patrol worden net als de Noord-Amerikaans­e Armada ongetwijfe­ld spoedig ook aangescher­pt. (Autoweek/Foto: CarSpecsGu­ru)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname