Times of Suriname

Veel interesse private sector voor pand belastingd­ienst

-

PARAMARIBO - Er is veel interesse vanuit de private sector voor het ‘oude’ gebouw van de Dienst der Belastinge­n Suriname aan de Van Sommelsdij­ckstraat. Als het van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën afhangt, wordt het pand ook ter beschikkin­g gesteld van ondernemer­s die daarin interesse hebben. Verkoop van het pand is echter nog niet aan de orde.

Geïnteress­eerden zullen nog enige tijd moeten wachten, omdat er nog een hoop werk is te doen aan de nieuwe huisvestin­g aan de Dr Sophie Redmondstr­aat, dat voorheen fungeerde als ambassade van de Verenigde Staten van Amerika. Er moet een ingenieurs­bureau aan te pas komen om het gebouw van binnen dusdanig aan te passen om als kantoorple­k te dienen, conform de wensen van de belastingd­ienst.

Zo goed als zeker is dat de regering, zij die in ieder geval aanzit tot 25 mei volgend jaar, gemeend heeft om het beleidscen­trum van het land te verplaatse­n naar buiten de stadsdrukt­e. Het huidige onderkomen van de belastingd­ienst ligt op een zeer strategisc­he locatie voor de commercie. “Het is nog steeds in handen van de regering, maar u weet dat het idee is dat wij zoveel als mogelijk uit het Uitgaansce­ntrum gaan”, legt minister Hoefdraad uit. “Er is heel veel belangstel­ling van de private sector, dus ik hoop dat we ons snel daarover kunnen buigen. Wanneer de verhuizing heeft plaatsgevo­nden, dat er een goede plek hiervoor gevonden kan worden of voor de Staat of voor de private sector. Als het aan mij ligt, dan moet de regering zoveel mogelijk uit het Uitgaansce­ntrum, want de private sector kan daar goed in bewegen”, aldus Hoefdraad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname