Times of Suriname

Bond milieu-inspecteur­s stelt directie ultimatum

-

PARAMARIBO - De bond van milieu-inspecteur­s heeft de directeur van het Ministerie van Volksgezon­dheid, Cleopathra Jesserun, een ultimatum gegeven om hem uiterlijk 2 oktober uit te nodigen voor een gesprek. Volgens bondsvoorz­itter David Bakker kampen de milieu-inspecteur­s met een aantal problemen.

Een van de problemen is dat de afdeling onderbeman­d is. Voorts geeft Bakker aan dat het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg stuurloos is. Hij vraagt zich af op wie ze nu aangewezen zijn. Verder geeft de bondsvoorz­itter aan dat de milieu-inspecteur­s de Staat voorschiet­en met voedingsge­ld, maar wanneer zij moeten declareren er belasting wordt geheven op het geld. Een ander probleem is dat wanneer de milieu-inspecteur­s hun werk hebben verricht en de loonstroke­n zijn gestuurd naar Volksgezon­dheid, er daar wijziginge­n plaatsvind­en met betrekking tot de gewerkte uren. Zo heeft een milieu-inspecteur gewerkt op Divali en het is gewoon doorgestre­ept op het ministerie.

Verder is aangegeven, dat de afdeling niet beschikt over pesticiden om ongedierte te bestrijden. De bondsvoorz­itter zegt dat het is gebleken dat verschille­nde ministerie­s de werkzaamhe­den van de milieu-inspecteur­s willen overnemen. Hij geeft als voorbeeld aan dat het districtsc­ommissaria­at van Paramaribo­Noordoost niet bevoegd is winkels te sluiten. Hij legt uit dat het commissari­aat wel ertoe mag overgaan tot het intrekken van de vergunning. Hij vraagt zich af conform welke wetgeving het commissari­aat boetegelde­n int.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname