Times of Suriname

Dief gooit televisie op achtervolg­er

- Deze laptop werd door dieven bij een inbraak klaargeleg­d om weg te nemen. De mannen werden echter tijdens hun daad gestoord, door familieled­en die op hetzelfde erf wonen. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

PARAMARIBO - Een dief heeft dinsdagoch­tend een televisie gegooid op een achtervolg­er in het district Wanica. De achtervolg­er liep lichte verwonding­en op, terwijl de dief samen met zijn kompaan het hazenpad koos.

De twee dieven drongen een woning binnen en maakten geld, sieraden en een autosleute­l buit. De benadeelde sliep samen met zijn vrouw en kind in het huis en merkte niets op van de diefstal. De dieven verwijderd­en vier shutters om het huis binnen te dringen en zetten een laptop, televisie, geld, sieraden, baddoek en dure kleding dichtbij het raam om die weg te nemen. Het vermoeden bestaat dat zij drie kwartieren in het pand bezig waren om kostbare spullen klaar te leggen om die weg te nemen. Zij gingen niet in de kamer waarin het gezin sliep.

Op het erf van de benadeelde zijn er twee woningen. Er wonen familieled­en in het tweede huis, die het opmerkelij­k vonden dat de benadeelde en zijn vrouw vroeg wakker waren. Het was dinsdagoch­tend rond kwart voor vier toen een van de familieled­en de twee mannen met capuchon in het huis van de benadeelde zag. Zij begreep meteen dat het om dieven ging. De dieven hadden baddoeken van de benadeelde op hun hoofd gezet. Het familielid dat de criminelen opmerkte, maakte haar man wakker. Op zijn beurt deed de man het schuifraam open wat een geluid maakte en de aandacht van de dieven trok. De man sprong uit het raam. Een van de dieven heeft toen een televisie op hem gegooid vanuit een afstand van ongeveer vijf meter. De televisie kwam op de man terecht en hij liep lichte verwonding­en op. De televisie ging kapot. Desondanks is de man achter de dieven aangerend, maar die waren sneller en wisten de plaats te verlaten met een autosleute­l, geld en sieraden. Zij namen ook een baddoek en lotions mee die zij onderweg lieten vallen. De benadeelde en zijn familie troffen deze spullen aan, maar namen die niet mee.

De dieven renden te voet weg en lieten hun slippers, schroevend­raaier en verstelbar­e sleutel op de plaats delict achter. De politie heeft de spullen in beslag genomen. De dieven zijn na de daad in een nabij gelegen bosschage gerend, vanwaar zij de Harisinghw­eg opgingen om vervolgens in de richting van de Noordpoolw­eg te gaan. Zij zouden eerder in de buurt zijn gezien; vermoedeli­jk waren zij toen aan het observeren. De benadeelde en zijn gezin hebben niets opgemerkt tijdens de diefstal. Het vermoeden bestaat bij hen dat de dieven een bepaald middel zouden hebben gespoten in het huis, waardoor de bewoners waarschijn­lijk bedwelmd raakten. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname