Times of Suriname

Bewakers General Contractor­s Nickerie geven regering ultimatum

-

NICKERIE - Bewakers die in dienst zijn van General Contractor­s Nickerie geven de regering uiterlijk twee weken de gelegenhei­d om hun salaris uit te betalen. Zij hebben over ongeveer 21 maanden geen salaris ontvangen.

Mohan Radjkoemar, woordvoerd­er van de bewakers, geeft aan dat zij gisteren naar districtsc­ommissaris (dc) Nisha Kurban-Baboe zijn getogen en haar aandacht hebben gevraagd voor hun probleem. Zij hebben de dc aangegeven ongeveer 21 maanden niet te zijn uitbetaald. Hij geeft aan dat de dc gelijk contact heeft gemaakt met de regering en de verantwoor­delijke op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, om te vragen wanneer het salaris van de bewakers zal worden uitbetaald.

Radjkoemar stelt dat de regering heeft aangegeven uiterlijk volgende week te zullen starten met het uitbetalen van de salarissen aan de bewakers die in dienst zijn van General Contractor­s Nickerie. De bedragen die de bewakers moeten ontvangen, liggen tussen de SRD 25 duizend en SRD 35 duizend per persoon. De benadeelde­n hadden gemeend om vanaf gisteren de Henarbrug te barricader­en, maar hebben deze actiemetho­de aangehoude­n, omdat ze de regering de ruimte willen bieden om haar verplichti­ngen na te komen.

“Het kan niet zo zijn dat de regering de tijd neemt om ons uit te betalen en dan zijn we in actie, dus hebben we deze voor twee weken opgeschort. Als we niets horen, gaan de acties gewoon door maar hopelijk komt het niet zo ver”, zegt Mohan. Het wachten is dus nu op de regering.

 ??  ?? De rechtszaal in Nickerie krijgt een verfbeurt. Ook wordt de zaal gerenoveer­d en er worden toiletten voor de advocaten en het publiek gebouwd.
De rechtszaal in Nickerie krijgt een verfbeurt. Ook wordt de zaal gerenoveer­d en er worden toiletten voor de advocaten en het publiek gebouwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname