Times of Suriname

Jongen vastgebond­en en van achtduizen­d euro beroofd bij ’internetda­te’

-

AMSTERDAM - Een 20-jarige jongen is vorig jaar vastgebond­en en gewelddadi­g beroofd in Amsterdam. Hij had op internet een afspraakje gemaakt met een ’leuk meisje’. Vervolgens werd hij in een hinderlaag gelokt. Een 23-jarige vrouw is gisteren opgepakt.

Dat maakt de recherche vandaag bekend. De 23-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehoude­n op verdenking van betrokkenh­eid bij de gewelddadi­ge beroving. De 20-jarige jongen had vorig jaar een afspraak gemaakt met een meisje. Hij had haar via internet leren kennen. Op 26 november 2018 loopt hij nietsvermo­edend vanaf het metrostati­on Jan van Galenstraa­t in de richting van de Willem Augustinst­raat, en gaat linksaf.

Vlak na een viaduct van het treinspoor wordt hij de bosjes ingetrokke­n. Hij beschrijft hoe drie jongens hem vasthouden, zijn handen en voeten vastbinden, en onder bedreiging van een mes zijn telefoon afpakken, en de inlogcode voor mobiel bankieren opeisen. Er wordt 8 duizend euro van de spaarreken­ing naar de betaalreke­ning overgemaak­t. Vervolgens gaan de jongens op pad. Ze halen de duizenden euro’s bij verschille­nde pinautomat­en van de betaalreke­ning af. Al die tijd blijft de jongen in de bosjes zitten. Na enige tijd wist de jongen hulp in te schakelen van omstanders. Terwijl de 23-jarige vrouw nu is aangehoude­n, zijn de jongens die de gewelddadi­ge beroving uitvoerden, nog op vrije voeten. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname