Times of Suriname

Koeman maakt voorselect­ie Oranje bekend

-

VOETBAL - Bondscoach Ronald Koeman heeft dertig spelers opgenomen in zijn voorselect­ie van het Nederlands elftal voor de EKkwalific­atieduels met NoordIerla­nd en Wit-Rusland. Ten opzichte van de vorige keer is alleen Justin Kluivert nieuw op de voorlopige lijst. De twintigjar­ige Kluivert ontbrak de vorige keer in de voorselect­ie, maar mocht zich alsnog melden in Zeist door de afmelding van Steven Bergwijn. Dit keer staan zowel de PSV’er als de vleugelaan­valler van AS Roma op de lijst. De voorlopige selectie kent verder geen verrassing­en.

Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Marco Bizot (AZ), Terence Kongolo (Huddersfie­ld Town), Donny van de Beek (Ajax) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) vielen de vorige keer nog af voor de definitiev­e selectie. Bij Van de Beek was dat vanwege een blessure. Donyell Malen staat ook weer op de lijst. De PSV-aanvaller maakte tegen Duitsland zijn debuut en was daarin meteen trefzeker.

Ajax en PSV zijn de hofleveran­ciers in de voorlopige selectie met elk vier spelers. Oranje neemt het donderdag 10 oktober in De Kuip op tegen Noord-Ierland. Drie dagen later wacht een bezoek aan Wit-Rusland.

De voorlopige selectie Doel:

Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdedigin­g:

Patrick Van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemout­h), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta), Terence Kongolo (Hudersfiel­d Town), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internatio­nale)

Donny Van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Marseille), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Ryan Babel (Galatasara­y), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Justin Kluivert (AS Roma), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax), Wout Weghorst (Wolfsburg). (VP)

Middenveld:

Aanval:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname