Times of Suriname

Mertens kan Napoli verlaten

-

VOETBAL - Dries Mertens toont zich ook dit seizoen van goudwaarde voor SSC Napoli en is goed op weg om Diego Maradona voorbij te steken op de all time topschutte­rsranking van de club. Maar het valt af te wachten of de aanvaller ook volgend seizoen nog te bewonderen zal zijn in het San Paolo-stadion. Zijn contract in Napels loopt komende zomer immers af. En het is nog maar de vraag of die overeenkom­st verlengd zal worden. De club zou volgens CalcioMerc­ato een voorstel op tafel hebben gelegd. Het zou gaan om een contract tot 2022, goed voor een jaarsalari­s van zo’n 4 miljoen euro. Ongeveer gelijk aan zijn huidige loon, maar de bonussen in het nieuwe contract zouden veel hoger liggen. Maar Mertens zou het voorstel voorlopig zelf naast zich hebben neergelegd. De Rode Duivel zou immers eerst willen afwachten welke andere interessan­te aanbieding­en er binnen komen. Op zijn 32ste is het voor de Leuvenaar wellicht één van zijn laatste kansen om een grote financiële slag te slaan of om zijn kans te wagen in een andere topcompeti­tie. Want ook een verhuis naar een andere grote Europese competitie is niet uitgeslote­n. Bij The Express weet men dat Chelsea en Manchester United in het verleden al interesse toonden en wel eens opnieuw in actie kunnen schieten indien de aanvaller straks transfervr­ij op de markt komt. Bij die clubs zou hij allicht wel maar voor één seizoen kunnen tekenen, terwijl zekerheid op langere termijn toch ook een rol speelt.

(VP)

 ??  ?? Dries Mertens heeft een aflopend contract bij Napoli en volgend seizoen kan de Belg een toptransfe­r maken naar Chelsea of Manchester United. (Foto: Goal)
Dries Mertens heeft een aflopend contract bij Napoli en volgend seizoen kan de Belg een toptransfe­r maken naar Chelsea of Manchester United. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname