Times of Suriname

Vinícius en Rodrygo wijzen Real Madrid de weg

-

VOETBAL - Real Madrid heeft voor de tweede keer in drie dagen een overwinnin­g in LaLiga geboekt. Slechts 72 uur na de zege in en tegen Sevilla (1-0) was het team van Zinédine Zidane ook te sterk voor Osasuna: 2-0. Door de overwinnin­g in het Santiago Bernabéu overnacht Real Madrid als koploper van de Spaanse competitie, met veertien punten uit zes duels.

Real Madrid slaagde erin om een weinig briljante eerste helft positief af te sluiten. Het team van Zidane speelde degelijk voetbal en had aan een doelpunt van Vinícius Júnior voldoende om Osasuna van zich af te schudden. Tien minuten voor rust leek de Braziliaan schitteren­d te scoren, maar de inzet van de aanvaller werd door de punt van de schoen van Raúl Navas van richting veranderd. Vinícius Júnior barstte desondanks in huilen uit: het was voor de aanvaller, die veel kritiek krijgt, pas zijn eerste doelpunt sinds februari dit jaar. De start van de tweede helft mocht er zijn; na een voorzet van Fran Mérida kwam Marc Cardona een teenlengte tekort om te scoren en Mérida mikte het leer vervolgens zelf over het doel van Alphonse Areola. Tussendoor faalde Luka Jovic oog in oog met Rubén. Na 57 minuten spelen, leek de Serviër alsnog op het scorebord te verschijne­n, maar na inmenging van de VAR werd duidelijk dat hij buitenspel stond toen Lucas Vázquez de bal gaf. Zidane gunde Rodrygo twintig minuten voor tijd zijn debuut en dat bleek twee minuten later reeds een gouden wissel. De vervanger van Vinícius Júnior stormde het strafschop­gebied vanaf links binnen en krulde het leer heerlijk voorbij Rubén: 2-0. Real Madrid had nog enkele mogelijkhe­den om via Rodrygo en Vázquez de score verder op te voeren, maar de fans van de Koninklijk­e moesten genoegen nemen met twee treffers. (VP)

??  ?? Rodrygo (m) schiet hier de 2-0 binnen voor Real Marid.
(Foto: Goal)
Rodrygo (m) schiet hier de 2-0 binnen voor Real Marid. (Foto: Goal)