Times of Suriname

Piqué zoekt oorzaak voor crisis Barcelona

-

VOETBAL - Barcelona kende een weinig voortvaren­de seizoensst­art in LaLiga en Gerard Piqué denkt de oorzaak hiervan te weten. De regerende landskampi­oen van Spanje werkte in de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen trainingsk­ampen af in Japan en de Verenigde Staten en Piqué is van mening dat zijn ploeg daar nu de nadelen van ondervindt.

“De voorbereid­ing is absoluut niet bevorderli­jk geweest voor een goede start van het seizoen. We hebben heel veel gereisd en weinig getraind”, liet Piqué dinsdag na de 2-1 overwinnin­g van Barcelona tegen Villarreal optekenen in de Spaanse media. “Dat idee leeft bij meer spelers en mede daarom hebben we ons topniveau nog niet weten te bereiken. Het is niet alleen voor Lionel Messi een moeizaam begin geweest.”

“Het is een tegenvalle­r, maar we mogen simpelweg niet opgeven. Er moet weer gewonnen worden”, geeft Piqué als waarschuwi­ng mee aan zijn ploeggenot­en van Barcelona. “Wat er met Messi is gebeurd (werd in de rust tegen Villarreal gewisseld vanwege spierklach­ten, red.) mag geen excuus zijn. Er zijn gelukkig genoeg capabele spelers in de selectie om zijn afwezighei­d op te vangen. Ik hoop natuurlijk dat Messi snel weer inzetbaar is.”

“Er zijn verschille­nde spelers die veel beter kunnen, maar helaas is daar momenteel geen sprake van. Ik ken de aard van de blessure van Messi niet, al hoop ik dat het niets ernstigs is. We mogen het echter niet als excuus gebruiken, dat hoort niet bij een club als Barcelona. Al was de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen verre van ideaal”, voegt de centrumver­dediger daaraan toe. Barcelona staat na de minieme zege op Villarreal op de vierde plaats, op slechts een punt van koploper Granada. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname