Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1990 - In Istanboel wordt een vroegere adjunct-chef van de Turkse inlichting­endienst MIT, Hiram Abas, doodgescho­ten.

2003 Het Japanse eiland Hokkaido wordt getroffen door twee zware aardbeving­en.

Politiek

1986 - Zaïre stuurt 350 militairen naar Togo om president Étienne Eyadéma te helpen bij het afrekenen van de gevolgen van de mislukte staatsgree­p.

2012 - De omstreden Zuid-Afrikaanse politicus Julius Malema wordt in de stad Polokwane aangeklaag­d voor het witwassen van geld.

Wetenschap en technologi­e

1580 Francis Drake, Britse ontdekking­sreiziger, keert terug in zijn geboortela­nd, na een tocht om de wereld.

1905 - De speciale relativite­itstheorie van Albert Einstein wordt gepublicee­rd in het tijdschrif­t Annalen der Physik.

Geboren

1968 - Jim Caviezel

James Patrick (Jim) Caviezel jr. (Mount Vernon (Washington), 26 september 1968) is een Amerikaans­e acteur. Hij speelde onder andere Jezus in de film The Passion of the Christ, een weduwnaar in Angel Eyes samen met Jennifer Lopez en gevangenis­directeur Willard Hobbes in Escape Plan. Hij staat ook bekend om zijn rol in Person of Interest als John Reese. Caviezel woont met zijn vrouw Kerri in Californië. Ze heben drie kinderen. (Foto: Just Jared)

1981 - Serena Williams

Serena Jameka Williams (Saginaw, 26 september 1981) is een profession­eel tennisspee­lster uit de Verenigde Staten. Zij is de jongere zus van Venus Williams. Williams is veelvoudig grandslamw­innares en heeft alle grandslamt­oernooien in het enkelspel minimaal drie keer gewonnen. Zij veroverde in totaal 23 grandslamt­itels in het enkelspel (het Australian Open zeven keer, Roland Garros driemaal, Wimbledon zeven keer en het US Open zesmaal): een record in het open tijdperk. Ondanks dit record heeft zij geen grand slam gehaald: het winnen van alle vier grandslamt­oernooien in één kalenderja­ar. Wel heeft zij tweemaal alle vier grandslamt­oernooien opeenvolge­nd gewonnen, maar verdeeld over twee kalenderja­ren. Williams heeft dit een ‘Serena slam’ genoemd. Ze is getrouwd en heeft een dochter.

(Foto: viralmarke­ting)

 ??  ?? Serena Williams
Serena Williams
 ??  ?? Jim Caviezel
Jim Caviezel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname