Times of Suriname

Man ziet zijn vrouw bevallen in Caribische Zee: “Magische beelden”

-

In het gezin Coste verloopt alles een tikje anders dan normaal. Hun nieuwste stunt: bevallen in de Caribische Zee. De magische beelden worden druk bekeken op hun YouTube-kanaal.

Audrey is Française, Sébastien komt oorspronke­lijk uit Namen. Ze leerden elkaar op 1 januari 2011 kennen in een Starbucks in New York. Samen verhuisden ze naar Lyon, maar tijdelijke jobs bij kledingwin­kel Zara en babyboetie­k Natalys waren duidelijk niet hun ding. Dan maar terug naar Amerika, waar Audrey uitpakte met een bijzonder originele huwelijksa­anzoek. Ze wachtte hem in trouwkleed op in de Starbucks waar alles veertien maanden eerder begonnen was. En ze vroeg of hij diezelfde dag nog zijn jawoord zou willen geven. Sébastien was compleet van zijn melk, maar stemde dolenthous­iast in.

Het koppel kocht een appartemen­t, met de bedoeling het binnenin volledig zelf op te knappen en later door te verkopen. In hun achterhoof­d zat toen al het plan om alles achter te laten en de wereld rond te reizen. Het gevoel van vrijheid stond altijd voorop. Tijdens een korte tussenstop in Montréal beviel Audrey vier jaar geleden van Timothy. Ze hadden toen ook al een dochtertje van twee jaar, Eleanor.

In april 2016 waagden Audrey en Sébastien effectief de sprong: met het geld van de verkochte flat kochten ze een caravan en een pickuptruc­k, op YouTube stampten ze een eigen kanaal uit de grond. 188.000 trouwe volgers willen intussen geen enkel avontuur van hen meer missen. De rondreis heeft hen voorlopig al tot in de westkust van Amerika, Cuba, Jamaica, de Kaaimaneil­anden, Belize, Guatemala, Panama en Mexico gebracht. Maar het kan altijd nog een tikje spectacula­irder: precies een week geleden is onder begeleidin­g van een vroedvrouw hun tweede zoon geboren in de zee.

“Het water heeft de pijn van de bevalling verzacht”, klinkt het op hun Facebook-pagina. “Hij is om 15.10 uur geboren in de warmte van de oceaan, een ongeloofli­jk moment. Het heeft langer geduurd dan eerst gedacht, maar drie uur na de bevalling zaten we toch al knus met ons vijven in onze caravan.”

Hier en daar klinkt echter kritiek. “Denken ze misschien dat de Caribische Zee van hen is? En hebben ze wel eens stilgestaa­n bij de verhoogde kans op infectie voor zowel moeder als baby?” Het koppel betreurt dat soort reacties, maar wil er voor de rest niet te veel aandacht aan besteden.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname