Times of Suriname

Leraar draagt meisje met rugaandoen­ing op zijn rug zodat ze schooluits­tapje niet hoeft te missen

-

De tienjarige Ryan King is plots tot ver buiten de staat Kentucky een beroemdhei­d. Het meisje lijdt aan spina bifida en kan daardoor meestal niet mee op schooltrip. Maar vrijdag bracht leraar Jim Freeman redding. Hij werd meteen ingehaald als een held én ging samen met de vrolijke Ryan viraal. Shelly King, de mama van Ryan, postte het hartverwar­mende verhaal zelf op Facebook. “Als ik de school van mijn kinderen nog niet genoeg heb bestoeft, luister dan hier naar”, begon ze. Haar dochter kreeg voor de schooluits­tap naar de watervalle­n van de rivier Ohio in Louisville (Kentucky) toestemmin­g om mee te gaan, maar dat is geen sinecure voor het meisje dat in een rolstoel zit. Ryan werd geboren met een open ruggetje en is daardoor lichamelij­k beperkt.

Haar mama schreef op Facebook over de schooltrip van Ryan naar de ‘Falls of the Ohio’: “Ik dacht al aan een alternatie­ve uitstap met haar, toen een leraar in de bres sprong en zei: ‘Ik wil haar met plezier de hele dag ronddragen bij de watervalle­n’. Ze is nu zo opgewonden dat ze dat zonder mij kan doen. Het doet mijn hart smelten.”

Shelly King is vol lof over de school van Ryan, die “haar nooit buitengesl­oten doet voelen”. Ze zou haar dochter zelf gedragen hebben in een speciale draagzak op haar rug, maar dat zou ontzettend zwaar geweest zijn. Dat was buiten Jim Freeman gerekend. De leraar - die niet eens lesgeeft aan Ryan - deed het wat graag in Shelly’s plaats. Freeman droeg de tiener, die zo’n 22,5 kg weegt, een uur lang op zijn rug, bij een temperatuu­r van 32 graden.

Ryan had de tijd van haar leven. In een kort filmpje op Facebook roept ze uit dat ze maar niet kan geloven dat haar verhaal de hele wereld rondging. Yep, ook in ons land, Ryan.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname