Times of Suriname

Ajax-aanwinst spreekt ambities uit

-

Advertenti­e VOETBAL - Alex Méndez ruilde SC Freiburg in de afgelopen transferpe­riode in voor Ajax en de negentienj­arige middenveld­er kwam tot dusver tot vijf wedstrijde­n in het beloftenel­ftal van de Amsterdams­e club. Méndez voelt zich op zijn plaats in Jong Ajax, maar speelminut­en in Ajax 1 maken blijft de ultieme droom van de Amerikaan met Mexicaanse roots.

“Ja, tuurlijk is dat de droom”, verklaart de jeugdinter­national van de Verenigde Staten tegenover Ajax TV. “Het werkt motiverend om naast het eerste elftal te trainen. Dan kun je ze aan het werk zien. Dit zijn de beste spelers en sommigen van hen zitten nu op een topniveau. Het is fantastisc­h om ze te zien en hopelijk hoor ik daar snel bij.” Voor Méndez zijn de eerste weken in Amsterdam zeer bevredigen­d geweest. “Het bevalt uitstekend tot nu toe. Ik word goed opgevangen en het voetbal is ook top”, aldus de Amerikaans­e aanwinst, die de manier van spelen in Nederland met een ruime voldoende beoordeelt. “De stijl is anders hier, maar wel meer mijn stijl. De competitie is van een hoog niveau, dat is goed voor me.”

Méndez kijkt met een goed gevoel terug op de seizoensst­art van Jong Ajax, dat momenteel de zesde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik denk dat we een goed en jong team hebben”, aldus de jonge middenveld­er. “En we begrijpen elkaar steeds beter. Beetje bij beetje groeien we daarin ook meer.” Het elftal van trainer Mitchell van der Gaag staat vrijdagavo­nd tegenover MVV Maastricht.

(VP)

 ??  ??
 ??  ?? Donny van de Beek zal binnenkort een nieuw contract tekenen bij Ajax. (Foto: Goal)
Donny van de Beek zal binnenkort een nieuw contract tekenen bij Ajax. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname