Times of Suriname

Opnieuw tegenslag voor Valencia

-

VOETBAL - Opnieuw tegenslag voor Valencia in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, want de Spaanse club meldde vrijdagmid­dag via de officiële kanalen dat Kevin Gameiro en Geoffrey Kondogbia door uiteenlope­nde blessures woensdag hoogstwaar­schijnlijk niet inzetbaar zijn. Gameiro heeft een spierverre­kking opgelopen, terwijl Kondogbia met een bovenbeenb­lessure kampt als gevolg van overbelast­ing. Valencia heeft voor beide spelers geen exacte revalidati­eperiode vastgestel­d, maar de kans is zeer groot dat het duo de thuiswedst­rijd tegen Ajax in het miljardenb­al moet laten schieten. Gameiro moest zich woensdag tegen Getafe (3-3) al na tien minuten laten wisselen. Kondogbia hield het langer vol, maar werd uiteindeli­jk in de slotfase van het doelpuntri­jke duel naar de kant gehaald.

Het is wederom een flinke tegenvalle­r voor de onlangs aangesteld­e trainer Albert Celades, die zondag in de wedstrijd tegen Leganés (1-1) ook al José Gayà geblesseer­d zag afhaken. De linksback heeft een hamstringb­lessure opgelopen en is uiterst twijfelach­tig of de 24-jarige vleugelver­dediger op tijd fit is voor het bezoek van Ajax aan het Mestalla.

Valencia, dat vandaag tegenover Athletic Club staat, won pas een van de eerste zes competitie­wedstrijde­n en bezet mede hierdoor een enigszins teleurstel­lende dertiende plaats in LaLiga. De start in de Champions League was echter wel voortvaren­d te noemen, want de formatie van Celades versloeg Chelsea op de openingsda­g met 0-1. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname