Times of Suriname

Geen twijfels over verkiezing Wereldvoet­baller van het jaar

-

VOETBAL - De FIFA heeft in een verklaring benadrukt dat er geen onregelmat­igheden zijn geweest bij de verkiezing van de wereldvoet­baller van het jaar. Lionel Messi won de ereprijs terwijl de verwachtin­g was dat de uiteindeli­jke nummer twee, Virgil van Dijk zou winnen. Na de stemming kwamen vanuit Nicaragua en Egypte berichten door dat er onjuisthed­en waren op de stemformul­ieren. “De verhalen die onze verkiezing in twijfel trekken, zijn oneerlijk en misleidend”, reageert de Wereldvoet­balbond.

Spaanse kranten kopten met ‘schandaal’ nadat zij van de aanvoerder van Nicaragua en de Egyptische bond hadden vernomen van fouten bij de FIFA-verkiezing The Best. De aanvoerder van Nicaragua Juan Barrera zag tot zijn eigen verbazing zijn eigen naam terugkomen op het formulier met alle ingediende stemmen. Barrera zei dat hij helemaal geen stem had uitgebrach­t, maar volgens de FIFA had hij gestemd op Messi. De bond van Nicaragua dacht aan een administra­tieve fout.

Egypte vroeg zich af waarom de stemmen van de bondscoach en aanvoerder niet zijn meegeteld. Volgens de FIFA was dit omdat de

Advertenti­e stemmen niet op tijd binnen waren, de Egyptische bond ontkent dit.

De FIFA concludeer­de gisteren dat er niets mis was met de verkiezing. De mondiale bond en onafhankel­ijke toezichtho­uders stellen dat ze kunnen bewijzen dat alle stemmen zijn uitgebrach­t in lijn met de regels. “Er is daarom geen enkele twijfel over het resultaat.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname