Times of Suriname

Soeradj Mangre brengt eerste bhajan cd Sumiran karu me tumhari uit

-

Vol trots en blijdschap brengt de ambitieuze en talentvoll­e jongeman Soeradj Mangre zijn eerste bhajan cd uit. Het is een album bestaande uit 10 tracks gezongen door hem en Shiva Chinkoe. Het gaat om spirituele liederen die bestemd zijn voor de totale Surinaamse gemeenscha­p, maar vooral voor de Hindoes. De muzikanten bij deze album zijn: Sudesh Rambharos (op de harmonium), Sunil Shivpersad (dholak) Sarwan Ramadin (dhantaal) en Satish Edoo

(key + bass).

Mangre geeft aan dat zijn aparte zangstijl en liedkeuzes de aanleiding is geweest voor het maken van deze cd. Het werd geprezen door veel mandirbezo­ekers en bestuursle­den die hem hebben aangemoedi­gd om een cd te maken, die zij hun diensten in de mandir kunnen spelen. Hij deelt mee dat hij geen zanger is en geen enkel zangschool heeft bezocht, maar door liefde, steun en motivatie van velen het hem gelukt is om dit cd- project te realiseren. De liedjes heeft hij met veel passie en devotie gezongen.

Soeradj Mangre is 21 jaar en komt van Johanna Margaretha in het district Commewijne. Zijn familie bestaat uit zijn moeder, vader en zusje. Ook is hij de voorzitter van de Shri Ganga Narmada Dewie Mandir. Hij is bezig met de opleiding voor pandiet en daarnaast is in de afrondende fase van de opleiding in de verpleging. In zijn vrije tijd verricht hij vrijwillig­erswerk. Hij houdt zich ook bezig met talloze culturele activiteit­en zoals: Mathkorwa, Tilak/Tilwaan en Badhauw. Mangre doet ook aan de Londa ke naach en staat bekend als ‘Nachanya Rupa’. Verder is hij ook een acteur en heeft zijn acteertale­nten mogen tonen in Suriname en Nederland. In augustus/ september 2018 en 2019 is hij naar Trinidad & Tobago en naar Guyana geweest om bhajans te zingen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname