Times of Suriname

Meest milieuvrie­ndelijke landen in de wereld (2019)

-

Duurzaamhe­id wordt steeds belangrijk­er. Verschille­nde landen doen hun best om een steentje bij te dragen als het gaat om milieuvrie­ndelijkhei­d. Dat is niet alleen goed voor de toekomst van de aarde, maar het zorgt ook voor een gezonde en fijne leefomgevi­ng. Ben jij benieuwd welke landen het meeste hun best doen om milieuvrie­ndelijk te zijn? Lees dat in de top 10 meest milieuvrie­ndelijke landen ter wereld.

Finland

Finland heeft de tiende plek op dit lijstje verdiend, doordat het land ontzettend veel duurzame energie gebruikt. Maar liefst 35 procent van alle energie komt uit duurzame bronnen zoals de wind-, water- en zonne-energie. Dat wordt ieder jaar alleen maar meer. Tegelijker­tijd zorgen de Finnen erg goed voor hun natuur. De bossen in het land worden streng beschermd en er is een speciaal programma dat het uitsterven van bepaalde dieren moet voorkomen. Zo kan de saimaarob nog altijd in rust leven in dit duurzaam land.

9. Ierland

De groene weilanden van Ierland zijn iconisch en moeten dus goed bewaard worden. Het is dus niet gek dat dit land er alles aan doet om zijn mooie natuur te bewaren. Dat betekent dat er duidelijke en strikte regels zijn waar boeren zich aan moeten houden. Dit om te voorkomen dat er schadelijk­e stoffen gebruikt worden tijdens de landbouw of veeteelt. Daarnaast heeft Ierland een van de schoonste watervoorr­aden ter wereld. Kortom: dit land doet er alles aan om zijn leefomgevi­ng zo puur en schoon mogelijk te houden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname