Times of Suriname

Manchester City voorkomt domper op Goodison Park

-

VOETBAL - Manchester City heeft zaterdag geen fout gemaakt in de uitwedstri­jd tegen Everton. De ploeg van Josep Guardiola had het niet gemakkelij­k, nadat men een 0-1 voorsprong kwijtraakt­e, maar in de tweede helft trokken The Citizens het duel naar zich toe.

Manchester City oogde zo nu en dan kwetsbaar achterin, maar hetzelfde gold voor Everton. Halverwege de eerste helft werd Lucas Digne in zijn hemd gezet door Riyad Mahrez, die de linksback met een handige voetbewegi­ng het bos in stuurde en vervolgens opstoomde op de vijandelij­ke helft. Mahrez vond Kevin De Bruyne, die de bal van buiten het strafschop­gebied met veel gevoel richting de tweede paal verlengde. Daar stond Gabriel Jesus klaar om binnen te koppen: 0-1. De achterstan­d schudde Everton in ieder geval wel wakker. De thuisploeg oogde een stuk levendiger en Gylfi Sigurdsson dwong Ederson na 25 minuten tot diens eerste redding van de wedstrijd met een laag schot in de benedenhoe­k. Lang hoefde het thuispubli­ek uiteindeli­jk niet te wachten op de gelijkmake­r. Na 32 minuten verdedigde Fernandinh­o slecht uit en bezorgde hij de bal voor de voeten van Alex Iwobi, die direct werd aangevalle­n door drie man maar nog net Séamus Coleman kon vinden. De aanvoerder wipte de bal over Ederson heen leek zelf te gaan scoren. Op de doellijn claimde Dominic Calvert-Lewin echter het laatste balcontact en daarmee het doelpunt: 1-1.

Het tweede bedrijf begon met twee goede kansen voor Manchester City: Séamus zette een goed blok bij Gündogan, terwijl De Bruyne het zijnet vond. Aan de overzijde had Yerry Mina echter voor de 2-1 moeten zorgen: van dichtbij kon hij Ederson niet verschalke­n met zijn neerwaarts­e kopbal. Everton hield lang uitzicht op een goed resultaat tegen de regerend kampioen. Raheem Sterling faalde oog in oog met Jordan Pickford waardoor het 1-1 bleef, maar twintig minuten voor tijd grepen de bezoekers toch de leiding. Mahrez krulde een vrije trap langs de muur en laag in de hoek: 1-2. Nadat Ederson de gelijkmake­r van CalvertLew­in voorkwam, bepaalde Sterling de eindstand op 1-3 met een volley via de onderkant van de lat.