Times of Suriname

“Scholen vandaag open”

-

PARAMARIBO – “Het nieuwe schooljaar gaat vandaag van start en de kinderen kijken ernaar uit om vol goede moed weer naar school te gaan. Bonden, directeure­n, schoolleid­ers, inspecteur­s, alle onderwijsg­evenden, ambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), ik roep u op uw sociale verantwoor­delijkheid op u te nemen en het beste wat u hebt, te geven aan de ontwikkeli­ng van de jeugd van Suriname. Onze kinderen zijn het 100 procent waard”, zegt minister Lilian Ferrier van OWC tijdens haar toespraak in verband met de start van het nieuwe schooljaar vandaag.

Volgens Ferrier wijst een terugblik op het afgelopen jaar op een lichte verbeterin­g in positieve richting. “Het was een jaar van rust in het onderwijs en betere toetsuitsl­agen. Maar dit zijn slechts de eerste stappen. Ik wil hierbij dankzeggen aan alle leerkracht­en en schoolleid­ers, en de bonden die hieraan een bijdrage hebben geleverd. En ik spreek de hoop uit dat we ook dit schooljaar in een sfeer van acceptatie, respect en waardering de dialoog kunnen voortzette­n”, zegt Ferrier.

De minister zegt verder dat tegelijker­tijd bekende knelpunten binnen het onderwijss­ysteem verder aangepakt worden. “Het betreft onder andere ons toetssyste­em en waardering van de competenti­es van de leerlingen. Het onderwijst­oezicht, door verzelfsta­ndiging verbeterin­g van het inspectiea­pparaat. De verdere verbeterin­g van de schoolomge­ving, lokalen, toiletten, terreinen zal nog harder aangepakt moeten worden. Maar tegelijker­tijd zal er meer gelet worden op goed bestuur van directeure­n en schoolleid­ers, de juiste performanc­e en attitude van de leerkracht­en en goede communicat­ie met het ministerie. En natuurlijk de waardering van de leerkracht­en”, meent de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname