Times of Suriname

Docenten vos starten vandaag niet met nieuw schooljaar

-

PARAMARIBO - Docenten van het voortgezet onderwijs op seniorenni­veau (vos) aangeslote­n bij de Bond van Leraren (BvL), die vandaag een aanvang zouden maken met de voorbereid­ingen voor het nieuwe schooljaar, zijn in actie. Zij beleggen vandaag een algemene ledenverga­dering (alv), omdat ze ontevreden zijn over de vervanging van de directeure­n op het Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 1. Daarnaast zijn er bij de leerkracht­en ook veel klachten over plotseling­e mutaties van leerkracht­en.

BvL-voorzitter Reshma Mangre zegt dat de bond vandaag eerst een alv belegt en daarna verdere informatie zal geven over de geplande acties van de bond. Volgens haar heeft de bond op tijd aan de bel getrokken; de bond had het nieuwe schooljaar ook goed willen beginnen maar helaas lukt dat niet en nu zijn de leden genoodzaak­t om in actie te gaan.

De leerkracht­en aangeslote­n bij de BvL zijn niet tevreden met de beslissing van het ministerie over de benoeminge­n van de nieuwe directeure­n op het Lyceum 1 en Lyceum 2, nadat de directeure­n van beide scholen het afgelopen schooljaar met pensioen gingen. Volgens de bond heeft het ministerie nieuwe directeure­n geplaatst die weinig ervaring hebben voor de functie, terwijl er op de scholen al genoeg andere leerkracht­en zijn die betere kwalificat­ies en ervaring hebben voor de functie van directeur. Op het Havo-1 was de directeur door het ministerie vervangen, maar intussen in deze beslissing teruggedra­aid zonder dat de leerkracht­en hiervan op de hoogte zijn gebracht. De vos-leerkracht­en hebben daarom besloten om in actie te gaan, omdat het tot nu toe niet gelukt is om hierover met het ministerie om de tafel te gaan.

Ook is de bond de afgelopen weken geconfront­eerd met plotseling­e mutaties, waarbij in de meeste gevallen de reden voor hun overplaats­ing door het ministerie niet is aangegeven. Hierover willen de docenten meer duidelijkh­eid. Daarom belegt de bond vandaag een alv om het actiemodel te bespreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname