Times of Suriname

Witte bestelauto vermoedeli­jk gebruikt als vluchtauto na liquidatie Wiersum

-

AMSTERDAM - Het recherchet­eam van de politie dat onderzoek doet naar de moord op advocaat Derk Wiersum, gaat ervan uit dat een witte bestelauto is gebruikt als vluchtauto.

De politie meldde zondag dat uit verklaring­en en videobeeld­en is gebleken dat direct na het doodschiet­en van de advocaat een wit voertuig “lijkend op een Fiat Doblo” wegrijdt vanuit de omgeving van de Imstenrade, de straat waar Wiersum op woensdagoc­htend 18 september werd vermoord voor zijn woning. De recherche zegt er ook ernstig rekening mee te houden dat op dat moment twee personen in de auto zaten.

“Normaal gesproken wordt een vluchtauto na een dusdanig ernstig feit ergens in brand gestoken om sporen te wissen. In de periode na dit ernstige misdrijf is er nergens een soortgelij­ke auto brandend of verbrand aangetroff­en”, aldus de politie. De dader van de schietpart­ij wordt nog steeds gezocht. Vermoedeli­jk ligt zijn leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. De politie ontving vorige week na een oproep in het televisiep­rogramma Opsporing Verzocht minstens vijftien tips over de liquidatie.

Wiersum was de advocaat van Nabil B, de kroongetui­ge in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi. De politie houdt rekening met het scenario dat Wiersum is doodgescho­ten omdat hij de kroongetui­ge bijstond. B heeft inmiddels een nieuwe advocaat. Over de identiteit van de raadsman doet de Amsterdams­e Orde van Advocaten geen uitspraken. Betrokkene­n in de rechtszaak worden vanwege de liquidatie extra beveiligd.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname