Times of Suriname

Politieche­f naar huis gestuurd om beschuldig­ing aanranding

-

AMSTERDAM - Opnieuw heeft een teamchef van de politie het werk moeten neerleggen op last van zijn of haar superieure­n. Dat meldt NRC. Deze keer zou het gaan om de teamleider van de politie Haarlemmer­meer, die leiding geeft aan ruim 140 agenten. Een hoofdagent­e beschuldig­t de man van seksuele intimidati­e. De eenheidsch­ef NoordHolla­nd bevestigt in NRC dat er een oriënteren­d onderzoek is ingesteld. Verder commentaar wil ze niet geven. De hoofdagent­e werkt volgens de krant sinds maart onder leiding van de man. Ze zou zijn overgeplaa­tst vanaf bureau Hoefkade in Den Haag, waar ze zou zijn weggepest nadat ze melding had gemaakt van misstanden onder collegaage­nten. De meldingen van onder meer haar hebben geleid tot een intern onderzoek naar bureau Hoefkade, zo werd in september bekend. Op haar nieuwe werkplek beschuldig­t de vrouw de chef nu onder meer van aanranding, schrijft NRC. Ook zou hij seksuele voorstelle­n aan haar hebben geappt. Ze wil tegen de krant geen commentaar geven op de zaak. Ook de beschuldig­de teamleider is onbereikba­ar voor commentaar. Het gaat volgens NRC om een vooraansta­and lid van een politieden­ktank die de leiding adviseert over een diversere samenstell­ing van de organisati­e. De afgelopen week kreeg ook de teamchef van de politie in Leiden de opdracht haar werk neer te leggen. Zij had publiekeli­jk racisme, machtsmisb­ruik en pesten binnen de politieorg­anisatie aan de kaak gesteld. Ze werd op non-actief gesteld omdat haar kritiek interne spanningen zou veroorzake­n binnen haar eenheid.

(NOS)

 ??  ?? Het is de Rotterdams­e politie gelukt twee verdachten aan te houden die betrokken waren bij een schietpart­ij voor een café. (Foto:De Telegraaf)
Het is de Rotterdams­e politie gelukt twee verdachten aan te houden die betrokken waren bij een schietpart­ij voor een café. (Foto:De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname