Times of Suriname

Handlanger van kindermoor­denaar Dutroux vervroegd vrijgekome­n

-

BELGIË - Michel Lelièvre, een handlanger van de Belgische kindermoor­denaar Marc Dutroux, is gisteren vervroegd vrijgekome­n. De rechtbank in Brussel heeft besloten dat hij de rest van zijn celstraf onder voorwaarde­n thuis mag uitzitten, zo melden Belgische media. Eén van die voorwaarde­n is dat Lelièvre binnen zes maanden een woning vindt.

De man kreeg in 2004, na een jarenlang voorarrest, 25 jaar cel opgelegd. Dit betekent dat hij bijna aan het einde van zijn straf zat. Lelièvre heeft Dutroux onder meer geholpen met het vervoeren van de ontvoerde meisjes, omdat hij - zo verklaarde de handlanger later - bij hem in het krijt stond vanwege drugsschul­den.

De zaak-Dutroux is één van de bekendste en gruwelijks­te strafzaken in België. Slachtoffe­rs Julie Lejeune (8), Mélissa Russo (8), An Marchal (18), Eefje Lambrecks (17), Sabine Dardenne (12) en Laetitia Delhez (14) werden door de pedoseksue­el Dutroux ontvoerd en opgesloten in een van zijn huizen.

De meisjes werden herhaaldel­ijk verkracht en gehersensp­oeld. Zo schreef Dardenne later in het boek Ik was twaalf en ik fietste naar school dat Dutroux had beweerd haar veilig te houden totdat haar ouders haar terug wilden. Julie, Mélissa, An en Eefje hebben het niet overleefd.

Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux, werd eerder al vrijgelate­n na een uitspraak van de rechtbank. Zij is na haar celstraf naar een klooster gegaan, waar ze na een andere juridische procedure later ook weer weg mocht.

(NU)

 ??  ?? Lelièvre (achter tralies) in een politiewag­en, in december 2013. (Foto: NOS)
Lelièvre (achter tralies) in een politiewag­en, in december 2013. (Foto: NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname