Times of Suriname

Piqué blokkeerde komst De Ligt

-

VOETBAL - Een opmerkelij­k verhaal van journalist Lluis Canut maandag in Mundo Deportivo: Gerard Piqué zou er eigenhandi­g voor gezorgd hebben dat Matthijs de Ligt afgelopen zomer niet naar Barcelona is gekomen. De Spaanse routinier was bang om zijn onbetwiste basisplaat­s in Catalonië kwijt te raken, zo stelt Canut.

De Ligt stond na het succesjaar van Ajax in de belangstel­ling van diverse Europese topclubs, waaronder dus Barcelona. De twintigjar­ige centrumver­dediger en zijn zaakwaarne­mer Mino Raiola voerden meerdere gesprekken met Barça, maar kwamen niet tot een akkoord met de Spaanse grootmacht. Uiteindeli­jk koos De Ligt voor een transfer naar Juventus, dat 75 miljoen euro aan Ajax overmaakte.

Volgens Mundo Deportivo had De Ligt aanvankeli­jk wel oren naar een overgang naar Barcelona, maar bekoelde die interesse toen de mandekker in juli op vakantie was op de Bahama’s. Ook Piqué was op dat moment aanwezig op de tropische eilanden en zou contact hebben gezocht met De Ligt. ‘Wat een toeval dat De Ligt daarna niet meer naar Barcelona wilde’, zo schrijft Canut.

Piqué onderhoudt allesbehal­ve een goede relatie met de Spaanse media. “We weten hoe de club werkt en wie de artikelen schrijft, ook al zetten ze misschien niet hun naam erboven”, zo zei Piqué eerder. De verdediger leek te refereren aan een artikel in Mundo Deportivo, waarin gesteld werd dat bepaalde sterspeler­s bij Barcelona privileges zouden hebben en zelfs invloed uitoefenen op beslissing­en. Vandaag zal Piqué op het matje moeten komen bij Barça-president Josep Maria Bartomeu vanwege de uitspraken.

(VI)

 ??  ?? Gerard Piqué wilde zijn basisplaat­s niet kwijt bij Barcelona en blokkeerde de transfer van Matthijs de Ligt.
(Foto: AD)
Gerard Piqué wilde zijn basisplaat­s niet kwijt bij Barcelona en blokkeerde de transfer van Matthijs de Ligt. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname