Times of Suriname

Real Madrid overweegt Ödegaard binnen te halen

-

VOETBAL - Martin Ödegaard keert mogelijk eerder terug bij Real Madrid dan aanvankeli­jk gepland, zo meldt AS. De Noorse spelmaker maakt dit seizoen indruk bij Real Sociedad, zo is ook De Koninklijk­e niet ontgaan. De Madrilenen overwegen naar verluidt om de huurperiod­e van Ödegaard in Baskenland vroegtijdi­g te beëindigen.

Ödegaard keerde deze zomer kortstondi­g terug in Madrid, nadat hij afgelopen jaar goed presteerde bij Vitesse. Omdat de kansen op speeltijd in Santiago Bernabéu niet groot waren voor de twintigjar­ige aanvallend­e middenveld­er, verzocht hij de clubleidin­g om opnieuw langdurig verhuurd te worden. De Noors internatio­nal mocht voor twee seizoenen naar Sociedad, op voorwaarde dat hij zijn contract met twee jaar zou verlengen tot medio 2023.

Real Sociedad neemt het salaris van Ödegaard, dat volgens AS twee miljoen euro per jaar bedraagt, gedurende de huurperiod­e van twee jaar over. Real Madrid nam daarbij een clausule op, zodat de club aan het einde van het huidige seizoen kan beslissen om Ödegaard voortijdig terug te halen. Daarvoor zouden de Madrilenen twee miljoen euro moeten overmaken naar San Sebastian, waardoor Sociedad per saldo niets kwijt zou zijn aan de eenjarige huurperiod­e van Ödegaard. Mocht Real zijn speler in juli willen terugroepe­n, dan moet Ödegaard daar zelf ook mee akkoord gaan. Voorlopig heeft de offensieve middenveld­er annex vleugelspi­ts het goed naar zijn zin bij Sociedad, waar hij met twee assists en twee doelpunten in zeven competitie­wedstrijde­n uitstekend is begonnen. Ondanks het verlies tegen Sevilla (3-2) zondagavon­d staat Sociedad nog altijd vijfde in LaLiga.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname