Times of Suriname

FraserPryc­e oppermacht­ig in finale

-

ATLETIEK ShellyAnn FraserPryc­e heeft in Doha de wereldtite­l op de 100 meter heroverd. De 32jarige Jamaicaans­e atlete won de finale afgetekend in 10,71 seconden en vierde dat met haar zoontje Zyon. Twee jaar geleden ontbrak ze op de WK vanwege haar zwangersch­ap. Zilver was voor de 23jarige Britse Dina AsherSmith, die met 10,83 een Brits record liep. Brons ging naar MarieJosée Ta Lou uit Ivoorkust in 10,90. Olympisch kampioene Elaine Thompson belandde met 10,93 naast het podium.

ShellyAnn FraserPryc­e stond als favoriete aan de start in de eindstrijd. Zaterdag was ze in de series al de snelste, een dag later in de halve finales (10,81) ook. De Amerikaans­e Tori Bowe ontbrak in de halve finales. Zij nam twee jaar geleden in Londen de titel van FraserPryc­e over. FraserPryc­e, altijd met een opvallende haardos, had geen enkele moeite tien jaar na haar eerste wereldtite­l (Berlijn) opnieuw de beste te zijn. De ‘vliegende’ moeder, die in de uitpuilend­e prijzenkas­t ook de gouden medailles van de Olympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012) heeft hangen, had halverwege al een ruime voorsprong.

Anzjelika Sidorova het goud bij polsstokho­ogspringen.

veroverde het De Russin sprong als enige over een hoogte van 4,95 meter. Sidorova maakte er een spannende strijd van met Sandi Morris. De Russin en de Amerikaans­e bleven tot 4,95 meter foutloos, waarna de Amerikaans­e drie keer faalde. Morris won ook bij de Spelen van 2016 en de WK van 2017 zilver, beide keren achter Katerina Stefanidi die nu met brons genoegen moest nemen. Sidorova (28) werd in 2014 al Europees kampioene, maar strandde op de WK’s van 2015 en 2017 in de kwalificat­ie. Haar persoonlij­k record stond sinds vorig jaar op 4,85 meter.

(AD)

 ??  ?? De 32jarige Jamaicaans­e atlete ShellyAnn FraserPryc­e gaat als eerste over de finishlijn op de 100 meter. (Foto: En24News)
De 32jarige Jamaicaans­e atlete ShellyAnn FraserPryc­e gaat als eerste over de finishlijn op de 100 meter. (Foto: En24News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname