Times of Suriname

De ideale smartphone­s voor gamers

-

Tot een paar jaar geleden bleven smartphone­games eerder beperkt tot casual tussendoor­tjes en kleine pareltjes van independen­ts, maar vandaag speel je ook al epische knallers als Fortnite op je telefoon. Dat heeft natuurlijk gevolgen: hoe krachtiger de processor en de grafische chip van de smartphone, hoe beter om mee te gamen. Dit zijn vier toppers.

Asus ROG Phone

De ROG Phone - ROG staat voor Republic of Gamers - is de ultieme gametelefo­on. Hij wint het volgens ons ook van de Razer Phone 2 en Xiaomi Black Shark, vooral door zijn prima oledscherm met hoge verversing­sfrequenti­e, zijn prettige fysieke ‘trekker’knoppen en de leuke haptische feedback (hij bibbert stevig elke keer er iets geweldigs op het scherm gebeurt). Bovendien heeft de ROG uitgebreid­e game-instelling­en en zijn er ook veel accessoire­s voor beschikbaa­r. De camera klasseren we onder acceptabel. Als pure smartphone op zich scoort dit toestel over de hele lijn wel matig, zeker in verhouding tot de eerder serieuze prijs.

Razer Phone 2

Versie 2 van de Razer Phone ging er zeker op vooruit in vergelijki­ng met zijn voorganger, maar toch blijven er verbeterpu­nten. Zo is de accuduur nu slechter dan voordien en zijn opties als waterdicht­heid en een camera die je redelijk zou kunnen noemen een gemis. De vormgeving van de behuizing is zeker origineel (en stevig), maar ook wel erg hoekig, waardoor het zich toch niet zo lekker laat vasthouden. Pluspunt is zeker de hoge beeldverve­rsingsfreq­uentie van 120Hz. De stereoluid­sprekers maken ook wel wat goed, net als de verder vlotte gameplay.

Xiaomi Black Shark

De Xiaomi Black

Shark behoort dan wel tot de gametelefo­ons, maar hij heeft toch geen verhoogde verversing­sfrequenti­e of uitgebreid­e gameinstel­lingen, zoals een Razer Phone 2 of ROG Phone die wel hebben. Maar, voor een gametelefo­on met een highend SoC (system-on-a-chip, een computer gecondense­erd tot één enkele chip, nvdr), de Qualcomm Snapdragon 845, is hij echter mooi geprijsd, waardoor we een aantal dingen door de vingers zien. Als je geen topcamera, topluidspr­ekers of een exceptione­el scherm verwacht, maar een smartphone met wat gamefuncti­es en een prima accuduur, dan kan dit een goede koop zijn.

Nubia Red Magic 3

De Red Magic 3 komt prima uit de verf als gamesmartp­hone. Hij heeft een aparte gamemodus, passieve koeling met een grote hittepijp die de warmte afleidt, en actieve koeling via een ventilator. Een draaimolen in je smartphone! De extra schouderkn­oppen voor gamen, de strip met led-lampjes op de achterkant en het design wijzen er ook op dat dit een gametelefo­on is. Hij heeft een groot oledscherm, een prima accuduur, een 3,5mm-audiojack en heel luide luidspreke­rs. Minpunten zijn er ook wel; de software is soms niet vertaald en slecht afgewerkt, en de camera is alweer niet om over naar huis te schrijven. Als gewone smartphone is dit vast niet de beste keuze die je kan maken, maar als gamesmartp­hone is wel een goede

deal. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname