Times of Suriname

Aanmaak e-ID focus missies binnenland

-

PARAMARIBO - De verkiezing­swerkgroep Binnenland van het Centraal Bureau voor Burgerzake­n (CBB), is op 26 september wederom gestart met missies naar het BovenSurin­amegebied. Het gaat hierbij om de gebieden Debike, Asidonhopo en Pokigron. “Tijdens deze missies zullen twee teams binnen een periode van 25 dagen deze gebieden afronden, waarbij de focus wordt gelegd op de aanmaak van elektronis­che identiteit­skaarten voor de identiteit­sgerechtig­den van bovengenoe­mde gebieden”, geeft Anastatia Pokie, coördinato­r van de werkgroep Binnenland, aan in een persberich­t van het Ministerie van Binnenland­se Zaken.

De werkgroep is voor het eerst begonnen met de aanmaak van de e-ID voor de bewoners van het binnenland tijdens de missies naar het Tapanahony- en het Lawagebied. Die zijn uitgevoerd in de periode 27 juli tot en met 21 augustus. Volgens Pokie kunnen burgers zich direct aanmelden bij de missiegroe­pen om hun e-ID aan te vragen. De missiegroe­pen zullen rechtstree­ks in contact staan met de Printing House in Paramaribo. “De e-ID zal worden opgestuurd voor de missiegroe­p die in het veld zorgdraagt voor de distributi­e”, zegt Pokie.

Voor deelname aan de algemene, vrije en geheime verkiezing­en van 2020 is het hebben van een geldige identiteit­skaart erg belangrijk. Veel burgers in het binnenland zijn hiervan afhankelij­k en beschikken meestal niet over andere legitimati­ebewijzen zoals een rijbewijs of paspoort. Om de CBB-bestanden actueel te houden, zullen ook verzoeksch­riften van verhuizing­en door de missiegroe­p worden opgemaakt, waardoor burgers op het juiste adres staan vermeld. Een juist adres is noodzakeli­jk voor de indeling op de verschille­nde stembureau­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname