Times of Suriname

Wereld Dierendag Paramaribo Zoo in teken van het wilde dier en de natuur

-

PARAMARIBO - Zoals elk jaar staat ook dit jaar de Paramaribo Zoo stil bij Wereld Dierendag. Deze dag die bedoeld is om extra aandacht te besteden aan dier (en natuur) wordt wereldwijd gevierd op 4 oktober. De Paramaribo Zoo heeft ervoor gekozen om die op zondag te vieren zodat de gemeenscha­p betrokken is.

In een persberich­t stelt de dierentuin dat zij dit jaar veel aandacht zal schenken aan de wildlife van Suriname omdat sommige diersoorte­n het afgelopen jaar in ons land met verschille­nde problemen in de publicitei­t zijn geweest. “Veelal hebben de mensen hier zelf een hand in. Daarom is voorlichti­ng en educatie enorm belangrijk. Hierbij krijgen wij op deze dag hulp van verschille­nde natuurorga­nisaties.”

De activiteit­en zondag zijn onder andere een speurtocht voor de kinderen. De dienst ‘s Lands Bosbeheer zal de problemati­ek rondom de jaguars centraal stellen maar ook algemene wildlife-zaken zullen besproken worden. Verder zal Conservati­on Internatio­nal de kinderen op een speelse wijze leren wat wel of niet een geschikt huisdier is. Stichting Healthy Root Healthy Fruit zal voorlichti­ng geven over vuilverbra­nding rondom het erf en slangendes­kundige Dick Lock zal samen met de verzorgers van de Paramaribo Zoo een slangendem­onstratie en informatie geven. In de middag speelt de band Beatle and Friends. Er zullen eten en drank verkrijgba­ar zijn.

Een cadeautje meenemen op deze ‘verjaardag van de bewoners’ van de Paramaribo Zoo is altijd welkom. Bijvoorbee­ld iets lekkers uit eigen tuin of een speeltje of voer- of waterbak of emmers. Op facebook. com/paramaribo­zoosurinam­e kunt u zien wat toegestaan is. Helaas mag u dit niet zelf aan de dieren geven, omdat sommige dieren ziek kunnen worden van bijvoorbee­ld een bepaald fruit. Om 16.00 uur zal een verzorger die precies weet wie wat mag de cadeautjes ophalen en het publiek is welkom om mee te lopen om de traktaties te verdelen en vragen te stellen.

Het is in verband met de dierveilig­heid niet toegestaan om met uw eigen dier te komen. De entree is voor deze dag aangepast; twee kinderen mogen op een kinderkaar­t naar binnen, en twee volwassene­n op een kaart voor volwassene­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname