Times of Suriname

Kunstenaar John Lie A Fo ontwerpt nieuw DBS T-shirt

-

Stichting Dierenbesc­herming Suriname (DBS) en Readytex NV lanceren op 6 oktober, in verband met Werelddier­endag op 4 oktober, wederom een bijzonder nieuw DBS T-shirt. En net zoals de afgelopen keren, is de print van dit T-shirt een ‘original design’ ontworpen door een beeldend kunstenaar aangeslote­n bij Readytex Art Gallery. De eer is deze keer aan de in Frans-Guyana wonende en werkende Surinaamse kunstenaar John Lie A Fo.

John Lie A Fo staat vooral bekend om de expressiev­e en uitbundige beeldtaal waarmee hij in zijn schilderij­en en grafische werkstukke­n de rituelen en tradities van onder andere marrons en inheemsen verbeeldt. Hij verdiept zich in zijn werk graag in de relatie tussen het spirituele en het aardse bij verschille­nde culturen. Maar ook andere onderwerpe­n zoals de trieste omstandigh­eden waarin veel kinderen in Haïti leven, komen aan bod.

Allemaal best zware onderwerpe­n. Juist daarom creëert Lie A Fo ook werken waarin hij dieren incorporee­rt of op zichzelf uitbeeldt. Maar de dieren die hij dan tekent of schildert mogen geen gewone vogel, kat of vis zijn, zegt de kunstenaar. “Het moet bijvoorbee­ld een vogel van mij zijn. Dat is de eis aan mezelf. En tegelijker­tijd geeft het mij tijdens het creëren een soort van peace of mind. Want al het andere werk is vaak heavy en ook dus voor de mind.” Zo is het ontwerp dat hij voor het nieuwe DBS T-shirt creeerde dan ook echt een typische Lie A Fo-vogel. Een opvallende vogel met een sterke uitstralin­g: vrij, vrolijk en uitbundig! Zoals elk dier zou moeten kunnen zijn. Dit zeventiend­e T-shirt van de DBS-serie met origineel kunstontwe­rp van John Lie A Fo is weer een prachtige aanvulling voor de collectie van elke dieren- en kunstliefh­ebber.

Wereld Dierendag wordt gevierd op zondag 6 oktober in het dierenasie­l tegenover de Paramaribo Zoo van 9.00 tot 13.00 uur. Op deze dag is het mogelijk het T-shirt te kopen, waarmee een belangrijk­e bijdrage aan het werk en het voortbesta­an van de DBS wordt geleverd. Naast de T-shirts bent u er op deze dag uiteraard ook weer terecht voor een groot assortimen­t boeken, lekkernije­n, en andere leuke artikelen en activiteit­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname