Times of Suriname

Ajax-clubleidin­g protesteer­t

-

VOETBAL - De clubleidin­g van Ajax is zondagmidd­ag niet aanwezig in het Cars Jeans Stadion wanneer de ploeg van trainer Erik ten Hag het opneemt tegen ADO Den Haag. Het bestuur is uit protest niet present omdat er grote onbegrip heerst over het feit dat Ajaxsuppor­ters al dertien jaar niet welkom zijn bij ADO. In overleg met de gemeente Den Haag besloot ADO de Amsterdams­e fans opnieuw te weren. Het besluit is bij de clubleidin­g van Ajax in het verkeerde keelgat geschoten.

Algemeen directeur Edwin van der Sar haalde onlangs in zijn column al uit naar ADO en Den Haag. Ajax is inmiddels naar de KNVB gestapt en wil dat de voetbalbon­d een standpunt inneemt. Afgelopen maandag kwam er een reactie vanuit Zeist. “Deze reactie was voor ons teleurstel­lend, want het leidt met oog op aankomende zondag tot niets,” reageert een woordvoerd­er tegenover het ANP. “De manier waarop ADO en de gemeente Den Haag naar elkaar wijzen, vinden wij ongeloofwa­ardig. De ene keer mogen onze fans niet mee omdat ADO het niet zou willen en de andere keer is het een besluit van hun burgemeest­er.”

Ajax hoopt dat er snel een oplossing komt. “Wij hebben er bij de KNVB op aangedrong­en op korte termijn met elkaar om tafel te gaan om deze impasse te geraken. En hiermee niet te wachten tot er weer een duel tussen beide clubs op het programma staat”, aldus de Ajax-woordvoerd­er. “De clubleidin­g heeft besloten zondag niet naar Den Haag te gaan en zodoende solidair te zijn met de supporters.” Ook vanuit de achterban van ADO Den Haag heerst er onvrede over de afwezighei­d van Ajax-fans. De supporters­vereniging FCDH heeft daarom besloten om zondag te protestere­n. De eerste twaalf minuten van de wedstrijd zal een deel van de tribune leeg blijven. “Dit uit protest tegen het bestuur en de gemeente Den Haag. Elk jaar worden er verschille­nde redenen gezocht om uitsupport­ers te weren tijdens de wedstrijd tegen 020”, zo schrijft FCDH op Facebook. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname