Times of Suriname

Klopp waarschuwt Van Dijk en consorten

-

VOETBAL - Liverpool won woensdagav­ond allesbehal­ve eenvoudig van Red Bull Salzburg. Het leek een zorgeloze avond te worden toen the Reds na ruim een halfuur spelen al op een 3-0 voorsprong stonden. Het team uit Oostenrijk kwam echter sterk terug en maakte zelfs de 3-3. Mohamed Salah tekende even daarna voor de winnende 4-3. Liverpool-manager Jürgen Klopp is niet boos op zijn ploeg voor het feit dat Salzburg op gelijke hoogte kwam, maar waarschuwt de achterhoed­e nadat de goals in zijn ogen te simpel werden weggegeven.

In aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen Leicester City laat Klopp aan zijn verdediger­s weten dat het beter moet. “Ik weet zeker dat Brendan Rodgers zal denken dat wanneer wij zaterdag op dezelfde manier verdediger, Jamie Vardy vijf keer scoort”, aldus Klopp tegenover diverse media. Liverpool begon woensdag sterk en kwam al snel op een ruime voorsprong. Red Bull Salzburg kwam vervolgens knap terug.

“Hoe ik dat uitleg? De eerste dertig minuten speelden we het beste voetbal dat ik tot dusver heb gezien bij Liverpool”, aldus Klopp. “We deden alles op hoge snelheid. We hadden zelfs nog vaker moeten scoren. Maar zij veranderde­n van systeem en wij onze benadering. En onze manier van verdedigen sloeg nergens op. We gaven de bal bij de eerste en derde goal zomaar weg. Ook onze positioner­ing was echt belabberd.”

De Duitse trainer van Liverpool is vooral opgelucht dat na de nederlaag tegen Napoli, de eerste drie punten in het nieuwe Champions League-seizoen binnen zijn. “Ik ben niet boos. Ik heb ons goed voetbal zien spelen en hard zien werken om terug in de wedstrijd te komen. Salzburg is een goede ploeg en de eerste dertig minuten maakten wij het hun ontzettend moeilijk doordat we buitengewo­on goed speelden.”

Voormalig Liverpoola­anvaller Peter Crouch was het grotendeel­s eens met de analyse van Klopp. “Het was bizar, absoluut bizar”, reageerde hij bij BT Sport. “Liverpool speelde aanvallend het beste voetbal dat ik dit seizoen heb gezien. En de tweede helft, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Het was een ongelofeli­jke wedstrijd, ontzettend vermakelij­k. Alleen voor Liverpool voor de verkeerde redenen.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname