Times of Suriname

Pepsi vol vertrouwen in 2019

-

NEW YORK - Pepsico is in het derde kwartaal verder gegroeid en heeft vertrouwen in de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaans­e frisdrank en snackgigan­t. CEO Ramon Laguarta zei tevreden te zijn met de cijfers, wijzend op de autonome groei die Pepsi wist te realiseren, ondanks de tegenwind op de valutamark­ten.

De topman vindt dat Pepsi goed op weg is met zijn strategisc­he plannen. Hij denkt ook dat de doelstelli­ng van 4 procent autonome groei van dit jaar zal worden gehaald of zelfs overtroffe­n.

Pepsi boekte in het derde kwartaal een omzetgroei van 4,3 procent naar USD 17,2 miljard. Voor de eerste drie kwartalen staat de teller op 3,1 procent.

De autonome groei bedroeg het afgelopen kwartaal eveneens 4,3 procent, en 4,6 procent voor de negen maanden.

Wisselkoer­seffecten drukten de omzet afgelopen kwartaal met 1 procent.

De nettowinst daalde van USD 2,5 miljard naar USD 2,1 miljard. Dit kwam vooral door een hogere voorzienin­g voor inkomstenb­elastingen. Per aandeel verdiende Pepsi in het derde kwartaal USD 1,49, waarmee de winst na drie kwartalen uitkwam op USD 3,94 per aandeel. De kernwinst per aandeel was afgelopen kwartaal USD1,56. Analisten

advertenti­e geraadplee­gd door FactSet rekenden vooraf op USD 1,50. Het aandeel Pepsico noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs ruim 3 procent hoger.

(Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname