Times of Suriname

Stad Gent heeft taallesje nodig: overal duiken verkeersbo­rden op met pijnlijke dt-fout

-

“Ik ben zelf allergisch voor dtfouten”, aldus Filip Watteeuw (Groen). De Schepen voor Mobiliteit zit duidelijk verveeld met de borden met de foute werkwoords­vorm ‘vernieuwd’ die momenteel overal in Gent staan. Hij bracht zijn diensten op de hoogte van het probleem. “Om hoeveel borden het gaat, weet ik niet”, zegt Watteeuw. “Maar een fout is een fout en die moeten we rechtzette­n.” Ook Anneleen Van Bossuyt, fractievoo­rzitter voor de Gentse NVA, merkte de fout op. “En dan wil het Gents stadsbestu­ur eerder investeren in de thuistaal dan in het Nederlands...”, schreef ze op Twitter. Hiermee vist Van Bossuyt het heikele onderwijsd­ossier op. De stad Gent moedigt sinds kort haar leerkracht­en aan om de thuistaal van de leerlingen toe te laten in de klas. Watteeuw vindt dat Van Bossuyt naar sensatie zoekt. “Ik zou ook kunnen verwijzen naar de tweets van Theo Francken”, zegt De Schepen. “Die staan ook bomvol fouten.” (HLN)

Geboren

1988 - Derrick Rose

Derrick Martell Rose Sr. (Chicago, Verenigde Staten, 4 oktober 1988) is een profession­eel basketbals­peler die speelt voor de Minnesota Timberwolv­es in de NBA. Rose is een Pointguard. Hij is 1,91 meter lang en 86 kg zwaar. In mei 2011 werd Rose verkozen tot MVP van dat seizoen. Hij is daarmee de jongste MVP in de geschieden­is van de NBA. De playoffs in 2012 begonnen dramatisch. In de eerste wedstrijd tegen de Philadelph­ia 76ers scheurde Rose zijn kruisbande­n (links). Hierdoor moest hij ook het hele seizoen 20122013 missen. In 2013 kwam hij weer terug, maar op 22 november scheurde Rose zijn meniscus (rechts). Op trade deadline day in februari 2018 werd Rose getrade naar de Minnesota Timberwolv­es. Hij is verloofd en heeft twee kinderen. (Foto: Fox Sports)

1989 - Dakota Johnson

Dakota Mayi Johnson (Austin (Texas), 4 oktober 1989) is een Amerikaans actrice en fotomodel. Dakota Johnson werd geboren in Austin (Texas) als dochter van acteur Don Johnson en actrice Melanie Griffith. In 1999 maakte Johnson haar filmdebuut in Crazy in Alabama waar zij en haar halfzuster, Stella Banderas, de dochters speelden van hun echte moeder, Melanie Griffith. In 2006 werd ze verkozen als Miss Golden Globe. In 2015 brak ze door als actrice dankzij een naaktrol (als Anastasia Steele) in de verfilming van Fifty Shades of Grey. Ze speelde ook in het vervolg. Dakota heeft een relatie met Chris Martin. De exman van Gwyneth Paltrow. (Foto: Wikipedia)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname