Times of Suriname

Duitser ligt acht jaar lang dood in flat zonder dat iemand iets merkt

-

Acht jaar lang heeft een Duitse man dood in zijn flat gelegen voor hij werd ontdekt. Naast zijn dode lichaam lag zijn hond, die was omgekomen van de honger. De man zijn auto stond al die tijd beneden op de parking. Zijn rekeningen waren, via domiciliër­ing, netjes op tijd betaald. Brandweerm­annen deden de lugubere ontdekking vorige week in Senden, bij de stad Münster. Omwille van een kelderbran­d moesten een 70tal bewoners geëvacueer­d worden uit een flatgebouw. Daarbij ontdekten ze het skelet van de overleden man op de grond. Naast hem zijn hond, vermoedeli­jk gestorven van de honger. In zijn flat zou een raam opengestaa­n hebben. Zijn brievenbus zat overvol.

Onderzoek en een autopsie brachten aan het licht dat Heinz H, een gepensione­erde bakker, al om het leven kwam tijdens de jaarwissel­ing van 20112012. Bijna acht jaar geleden dus. Hij was toen 59 jaar.

Nochtans buurvrouw vermoedde dat er iets een niet pluis was. Jaren geleden had ze een vreemde geur waargenome­n in het gebouw. Daarop verwittigd­e Angelika Havener de beheerders van het gebouw en later zelfs de politie. Die kwamen ter plaatse, maar een andere buur zou verteld hebben dat hij de man een tijdje daarvoor nog gezien had, waarna de agenten vertrokken zonder zijn flat binnen te gaan. De wagen van de dode man stond al die tijd beneden op de parking. Ook dat zou meermaals gemeld zijn bij de autoriteit­en. De banden stonden immers plat en de wagen was helemaal groen uitgeslage­n. Maar ook met die informatie gebeurde niets. De buurvrouw probeerde ook de zoon van de overleden man te bereiken. Maar het lukte niet. Blijkbaar hadden de vader en zoon al langer geen contact meer met elkaar. “Hij verdiende het niet om zo te sterven”, zeggen andere bewoners. “Hij was een toffe buurman.”

De politie onderzoekt nu hoe het komt dat met alle informatie die er op wees dat de man mogelijk overleden was, niets is gebeurd. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname